Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 15 /15:40

Nausėdos deklaravo turto už 762 tūkst. eurų – namas ir beveik nieko daugiau

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda su žmona Diana Nausėdiene nurodė turintys turto už 762 612 eurus ir 98 tūkst. eurų skolų. Didžiausią turto dalį sudaro šeimos namas Pavilnių regioniniame parke. Per dvejus metus G.Nausėdos santaupos sumenko 16 422 eurais, nors G.Nausėda pernai savo kampanijai skyrė maksimalią leistiną sumą, o paskui dar mokėjo beveik 40 tūkst. eurų siekusias rinkimų skolas.

Nausėdų Valstybinei mokesčių inspekcijai pateiktose turto deklaracijose už 2019 m. nurodoma, kad šeimos namas Pavilnių regioniniame parke vertas 527 tūkst eurų, sklypas – 190 500 eurų, o kiti statiniai 1400 eurų.

Be to, G.Nausėda nurodo 2019-aisiais turėjęs vos 19 490 eurų santaupų. Pirmoji ponia D.Nausėdienė buvo sutaupiusi 10 622 eurus.

G.Nausėda nurodo pernai buvęs skolingas 98 tūkst. eurų, žmona skolų neturėjo.

D.Nausėdienė nurodo turinti 10 tūkst. eurų vertės automobilį ir kitų registruotinų daiktų, meno kūrinių ir juvelyrinių dirbinių už 3600 eurų.

Ar prezidento šeima per metus tapo turtingesnė, palyginti neįmanoma, nes G.Nausėda atsisakė paviešinti savo šeimos turto deklaraciją už 2018-uosius. Tai jam leido padaryti įstatymuose esanti spraga.

Dalyvaudamas rinkimuose jis buvo nurodęs 2017-aisiais turėjęs 35 912 eurų santaupų.

2019-ųjų kovo 22 dieną jis į savo rinkimų sąskaitą pervedė 17 700 eurų, be to, metų gale atidavė beveik 40 tūkst. eurų siekusias rinkimų skolas.

Prezidento deklaracijose nematoma lieka G.Nausėdos sukaupta knygų kolekcija. Pats savo gausia biblioteka ir pomėgiu istoriniams leidiniams besididžiuojantis G.Nausėda viešai yra sakęs, kad turi apie 4 tūkst. knygų, iš kurių keli šimtai – reti leidiniai, išleisti iki 1904 metų. Prezidento atstovai dar rinkimų kampanijos metu aiškino, kad knygų kolekcija nepatenka į jokius deklaruojamo turto apibrėžimus.

G.Nausėda trečiadienį žurnalistams sakė turintis gyvenamąjį namą Vilniuje ir sodybą Dzūkijoje, Perlojoje.

Valstybės vadovas teigė už paskolą įsigijęs sklypą Vilniuje ir pradėjęs rekonstruoti namą, praneša BNS.

„Berods, tai buvo dar 2002 metais, paskola buvo paimta iki 2025 metų. Aš jos anksčiau negrąžinau, turiu planą viską grąžinti pagal nustatytą terminą iki 2025 metų. Ta našta, kurią patiriu, mokėdamas paskolą, yra valdoma. Jokių ypatingų finansinių įtampų nejaučiu“, – BNS cituoja valstybės vadovą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius