-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 01

G.Paluckas: konservatoriai ir „valstiečiai“ elgiasi kaip mažvaikiai, medikų algas galima didinti jau dabar

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkas Gintautas Paluckas sako, kad yra visos galimybės medikams, dirbantiems ekstremalios situacijos metu, mokėti didesnes algas, o valdančiuosius „valstiečius“ ir konservatorius ragina nustoti rietis, rašoma partijos pranešime spaudai.
Gintautas Paluckas
Gintautas Paluckas / Arno Strumilos / 15min nuotr.

„Valstiečiai ir konservatoriai kaip mažvaikiai vieni į kitus bado pirštais. Ramūnas Karbauskis ir Gabrielius Landsbergis, panašu, niekaip negali perlipti per asmeniškumus, riejasi, o valstybės reikalai jiems antrame plane“, – LSDP pranešime spaudai cituojamas G.Paluckas.

15min nuotr./Ramūnas Karbauskis, Gabrielius Landsbergis
15min nuotr./Ramūnas Karbauskis, Gabrielius Landsbergis

Politikas pabrėžė, kad mokėti didesnius atlyginimus medikams galimybė jau dabar yra, tik ja nesinaudojama.

„Yra kolektyvinis susitarimas su sveikatos priežiūros darbuotojais, ten sutarta, kad gali būti mokamas 15 proc. priedas už darbą ekstremaliomis sąlygomis. Kol kas matau buką nenorą susitarti, o ne realią valstybės pagalbą medikams“, – sako G.Paluckas.

Kol kas matau buką nenorą susitarti, o ne realią valstybės pagalbą medikams.

LSDP pirmininkas akcentuoja, kad rengti neeilinę Seimo sesiją nėra jokios prasmės, nes lig šiol nėra bendro sutarimo dėl to, kaip sveikatos apsaugos sistemoje dirbantiems darbuotojams didinti algas.

„Kol nesusitarsime, nėra prasmės rengti posėdžius, kur, tikėtina, vėl bus sprendžiami atskirtų partijų rinkimų klausimai. Mes nesiruošiame tame rinkimų šou dalyvauti, kur kai kurie politikai skelbs, kaip vieni kitais šlykštisi ir panašiai“, – vertina G.Paluckas.

Pasak LSDP lyderio, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga galėtų imti pavyzdį iš socialinės apsaugos ir darbo ministro Lino Kukuraičio.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Aurelijus Veryga
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Aurelijus Veryga

„Nelaukdamas, kol Seimas priims reikiamas įstatymo pataisas, ministras remiasi kitomis įstatymų nuostatomis ir jau ruošiasi, kaip konkrečiai pagelbėti dirbantiesiems, susidūrusiems su sunkumais karantino metu“, – pabrėžė G.Paluckas.

LSDP pranešime spaudai teigiama, kad, kaip skelbia žiniasklaida, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininkas ir Seimo opozicijos lyderis G.Landsbergis trečiadienį kreipėsi į Seimo narius, kviesdamas dar šią savaitę susirinkti į neeilinį posėdį ir kartu rasti sprendimus dėl sąžiningo kompensavimo visiems medikams, pandemijos akivaizdoje kasdien dirbantiems milžiniškos rizikos sąlygomis.

Kaip nurodo LSDP, „valstiečių“ lyderis R.Karbauskis žiniasklaidai sakė nesistebįs antradienio vakaro įvykiais Seimo posėdžių salėje, kai nepavyko parlamentarams priimti sprendimo dėl medikų atlyginimų didinimo

Jis teigia, kad tai buvo eilinė opozicijos ataka prieš valdančiuosius. „Valstiečių“ lyderis pareiškė, kad pats su opozicijos lyderiu G.Landsbergiu nemėgins kalbėtis, kaip spręsti susidariusią problemą, nes „opozicijai tai sukeltų pasišlykštėjimą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius