-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 11 14

G.Surplys apie nutekintą informaciją: „raganų medžioklės“ ministerijoje nebus

Žiniasklaidai paviešinus neoficialias Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) išvadas dėl Vyriausybės planuojamų priemonių mažinti maisto kainas ir didinti konkurenciją mažmeninėje rinkoje, ministras teigia, kad „raganų medžioklės“ ministerijoje nebus, tačiau aiškinamasi informacijos nutekinimo aplinkybes.
Giedrius Surplys
Giedrius Surplys / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Giedrius Surplys teigia, jog ministerija oficialią poziciją dėl vadinamųjų maisto kuponų arba vaučerių pateiks iki lapkričio 21 dienos.

„Daviau žodinį pavedimą, šiuo metu analizuojame teisės aktus ir žiūrime, kaip reglamentuoti yra darbinių e-mail'ų (elektroninio pašto – BNS) susirašinėjimai (...). Kiek kol kas mane informavo, yra nuostata, kad darbo turtas, tai, sakykime, kompiuteris ir turbūt elektroninis paštas irgi, turi būti naudojamas tik darbo reikmėms. Bet tai tik pati pradinė šito tyrimo stadija“, – žurnalistams Vyriausybėje trečiadienį sakė G.Surplys.

„Tikrai nedarysime „raganų medžioklės“, kad ieškosime, vaikščiosime po kabinetus ir tikrinsime kompiuterius – tiesiog reikia išsiaiškinti, kad žinotume, kokios yra tos taisyklės“, – pridūrė ministras.

Anot jo, nutekinta informacija yra normalus darbinis susirašinėjimas. Tačiau ji neatspindi ministerijos oficialios pozicijos – ji bus suformuota per savaitę. Ministras kol kas nesiėmė plačiau komentuoti siūlomos kuponų idėjos.

„Kol kas nenorėčiau komentuoti. Tikrai tikiu idėja, kad galime daugiau srautų nukreipti iš prekybos centrų į mažas parduotuvėles ir, kas man ypač svarbu kaip žemės ūkio ministrui, tai tiesiogiai pirkti iš ūkininkų, tačiau, kokia priemonė tai bus, dar reikia pasižiūrėti. Turime terminą – lapkričio 21 dieną“, – sakė žemės ūkio ministras.

Antradienį portalas 15min.lt pranešė, kad ŽŪM parengtame neoficialiame dokumente teigiama, jog siūlomi vaučeriai pakenks verslui, institucijoms ir patiems pirkėjams, o kainos, įvedus juos, tik didės.

Vyriausybė tikisi, kad į ūkininkus ir šeimos verslus orientuota vaučerių sistema padėtų skurdžiausiai gyvenantiems žmonėms, padidintų konkurenciją, skatintų smulkiųjų prekybininkų ar ūkininkų parduotuvių verslą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius