-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 07 03

G.Surplys neigia, kad dėl ŽŪM perkėlimo į Kauną nukentės derybos su ES

Dėl Žemės ūkio ministerijos perkėlimo į Kauną derybos su Europos Sąjunga (ES) dėl paramos nenukentės, sako žemės ūkio ministras Giedrius Surplys.
15min studijoje – Giedrius Surplys
15min studijoje – Giedrius Surplys / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Ūkininkai baiminasi, kad dabartinių specialistų pasitraukimas iš Žemės ūkio ministerijos gali apsunkinti derybas dėl tolesnės ES paramos, tačiau ministras tokius ūkininkų nuogąstavimus neigia.

„Jau susitikome su visais Europos Sąjungos žemės ūkio ministrais ir finansų komisarais“, – trečiadienį LRT radijui sakė G.Surplys.

Noriu pasakyti, kad darbas nesustojęs, šiais metais iš ministerijos išėjo mažiau darbuotojų, nei į ją atėjo dirbti.

„Tikrai ne specialistai derasi aukštu lygiu, kokią paramą mes gausime. Be to, signalai tikrai yra tokie, kad mes gausime keliais procentais daugiau, kas, jeigu jau taip reikės, padengs persikėlimo išlaidas. Jeigu mes išsiderėsime didesnes tiesiogines išmokas, ar ministerija bus Kaune, ar Vilniuje – aš nemanau, kad tai yra svarbiausias klausimas Lietuvos ūkininkams“, – teigė jis.

Ministras taip pat pabrėžė, kad dėl ministerijos perkėlimo į Kauną proceso darbas joje nėra sutrikęs – priešingai, į ministeriją šiemet atėjo daugiau darbuotojų, nei iš jos išėjo.

„Noriu pasakyti, kad darbas nesustojęs, šiais metais iš ministerijos išėjo mažiau darbuotojų, nei į ją atėjo dirbti. Ateina tikrai gerų specialistų ir dar krūva laukia eilėje. Vyksta natūralūs procesai, kurie vyksta daugelyje ministerijų“, – sakė G.Surplys.

Pagal planą, ministerija turėtų būti perkelta iki 2020 metų kovo pabaigos. Buvo paskelbtas ministerijos patalpų Kaune nuomos konkursas, laimėtojas kol kas neatrinktas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius