Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 02

Gabrielius Landsbergis, bijodamas kabinete nudėvėti Seimo baldus, pakeitė juos savais

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininkui Gabrieliui Landsbergiui neįtiko parlamento kanceliarijos parūpinti baldai jam skirtame kabinete Seime. Jis aiškina nenorėjęs jų pernelyg nudėvėti, todėl paprašęs kanceliarijos leidimo į Seimą atsivežti savo baldus.
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Norėdamas prisidėti prie iniciatyvų taupyti viešajam sektoriui ir konkrečiai Seimui skiriamus resursus, prašau leisti grąžinti Seimo kanceliarijai priklausančius baldus iš man priskirto kabineto. Taupydamas Seimo inventorių ir nenorėdamas jo nudėvėti, vietoje dabar kabinete esančių baldų norėčiau panaudoti senuosius man priklausančius baldus iš buvusio savo biuro“, – prašyme Seimo kanclerei Daivai Raudonienei rašo G.Landsbergis.

Jis tikino, kad baldus nutarė keisti tikrai ne dėl to, jog šie buvę prasti, o tik norėdamas padėti kanceliarijai pataupyti.

„Mes kreipėmės su nuogąstavimu, kad nudėvėsime tuos baldus, o iš mano seno biuro buvo baldai visai tinkami. Tai tuos pačius savo turėtus baldus iš biuro Ignoto gatvėj pasiėmiau ir viskas“, – aiškino konservatorių lyderis.

G.Landsbergis tikina pasisiūlęs baldus perstatyti savo lėšomis.

„Pasakėme, kad pasirūpinsim patys ir visus dalykus patys susivežiosime, susinešiosime, bet, kiek žinau, kai kurių paslaugų jie mūsų atsisakė ir neleido patiems. Matyt, bijo, kad sulaužysim“, – teigė G.Landsbergis.

Seimo kanclerės pavaduotojas Antanas Dimaitis 15min G.Landsbergio prašymo nekomentavo.

Konservatorių pirmininkui G.Landsbergiui dar prieš susirenkant naujos kadencijos Seimui parlamento kanceliarija skyrė anksčiau Seimo vicepirmininkui „tvarkiečiui“ Kęstui Komskiui priklausiusį kabinetą. Nors G.Landsbergis netapo nei Seimo pirmininko pavaduotoju, nei opozicijos lyderiu, jis liko dirbti didesniame kabinete nei kiti aukštų postų neužimantys parlamentarai.

Pats G.Landsbergis akcentuoja, kad šį kabinetą pasirinko ne pats, o jam jį skirti nutarė Seimo kanceliarija.

„Aš gavau kabinetą, kokį gavau. Pirštu nebuvau bedęs. Taip, kaip Ramūnas Karbauskis nepadariau, neiškrausčiau kanceliarijos vadovės“, – kalbėjo jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius