Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 29

Gaisras „Ekologistikoje“ padarė per 100 tūkst. eurų žalos Alytaus rajonui

Alytaus rajono savivaldybė jau antrą kartą svarstė ir pateikė Finansų ministerijai prašymus dėl per gaisrą Alytuje padangų perdirbimo įmonėje „Ekologistika“ patirtos žalos kompensavimo. Ūkininkai, įmonės  skaičiuoja, kad patyrė per 100 tūkst. Eur žalos. Apie tai rašoma pranešime žiniasklaidai.
Gaisras Alytuje
Gaisras Alytuje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Komisijos prašymams suteikti valstybės paramą už žalą pirmininkė, savivaldybės administracijos direktorė Gintarė Jociunskaitė pranešė, kad dėl žalos atlyginimo Finansų ministerijai pateikti papildomai gauti 84 prašymai: 74 ūkininkų, 2 įmonių, 7 asmenų, savivaldybės administracijos.

„Finansų ministerijai bus teikiami tik tie prašymai, kurie atitiko valstybės paramos už žalą, patirtą dėl ekstremaliosios situacijos, teikimo tvarkos aprašą. Patirta 55 450 Eur žala, kurią patyrė ūkininkai, verslininkai. Taip pat papildomų išlaidų turėjo savivaldybės administracija“, – sakė administracijos direktorė G.Jociunskaitė.

Rajono ūkininkai suskaičiavo, kad patyrė 127 64,27 Eur, verslininkai – 39 782 Eur žalą.

Iš viso dėl žalos atlyginimo Alytaus rajono savivaldybė ministerijai pateikė 98 ūkininkų, įmonių, įstaigų prašymus. Iš jų 92 ūkininkų. Iš viso patirtos žalos suma – 100 995 Eur.

Gaisras Alytuje padangų perdirbimo įmonėje „Ekologistika“ vyko spalio 16–25 dienomis. Ekstremali situacija Alytaus rajone vis dar neatšaukta, dėl taršos pribojimai tiekti žaliavinį pieną ar naudoti jį savo reikmėms taikomi devyniuose Alytaus seniūnijos kaimuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius