Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 05

Galimybė mažiau skolintis: ES paramą gavusiems ūkininkams bus išmokamas avansas

Maisto produktų augintojai, gamintojai ir perdirbėjai kviečiami bendradarbiauti ir pasinaudoti Europos sąjungos parama prekybos pajėgumams didinti.
Obuoliai
Obuoliai / Vida Press nuotr.

Nuo pat vasario pradžios iki kovo 30 dienos galima teikti paramos paraiškas pagal Lietuvos kaimo plėtros 2014-20 metų programos priemonės „Bendradarbiavimas“ veiklos sritį „Parama trumpoms tiekimo grandinėms ir vietos rinkoms skatinti vietos lygmeniu“.

VIDEO: Galimybė mažiau skolintis: ES paramą gavusiems ūkininkams bus išmokamas avansas

Kad ši veiklos sritis būtų patrauklesnė produkciją pardavinėjantiems ūkininkams, šiemet įvesta nemažai naujovių. Viena jų – tinkamiems pareiškėjams bus išmokamas avansas, kuris galės sudaryti iki 40 procentų paramos sumos.

Taip pat šiemet išplėstas paramos lėšomis tinkamų finansuoti išlaidų sąrašas. Paramos lėšos skirtos ne tik prekybai tinkamos įrangos, transporto priemonės įsigijimui, prekybos vietų rekonstrukcijai ar statybai, bet taip pat ir produktų fasavimui, etiketėms, o dar – internetinių prekybos vietų steigimui.

Jei projekte dalyvauja du ar trys ūkio subjektai, paramos dydis vienam projektui siekia iki 90 tūkstančių eurų. Jei bendradarbiauti ketina keturi ir daugiau ūkio subjektai, parama didinama iki 120 tūkstančių eurų. Iš viso šiam paraiškų rinkimo etapui skirta milijonas ir 800 tūkstančių eurų paramos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius