Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 01 22

Gatvė Kaune: 500 metrų važiuoja 5 minutes, o vaikai, kol nueina iki stotelės, lieka purvini

Kauno Juodelynės gatvė tokia duobėta, kad ja važiuojantys vairuotojai 500 metrų įveikia tik per 5 minutes. O štai ten gyvenančių vaikų pasivaikščiojimas iki autobusų stotelės baigiasi tuo, kad jie lieka murzini. „Baisu, kad vieną dieną iš viso ta gatve nepravažiuosime“, – baiminasi į redakciją besikreipęs kaunietis Marius. Savivaldybė patikino, kad gatvė įtraukta į prioritetinį sąrašą.
Duobėta Juodelynės gatvė Kaune
Duobėta Juodelynės gatvė Kaune / Skaitytojo Mariaus nuotr.

Pasak Mariaus, Juodelynės gatvė neasfaltuota ir visai neprižiūrima. Šiuo metu jos būklė tokia „tragiška, kad 500 metrų atstumą gyventojai važiuoja 5 minutes“.

VIDEO: Duobėta Juodelynės gatvė – kol nueina iki stotelės, vaikai lieka murzini

„Vien duobės, kurios kasdien vis gilėja. Baisu, kad vieną dieną išvis nepravažiuosim. Susisiekus su Kauno savivaldybės darbuotojais, po 2 savaičių gauname atsakymą, kad kai tik leis aplinkybės, kelią nugreideriuos. Tos aplinkybės, matyt, tik pavasarį, kai bus sausa.

Aplink dygsta nauji namai, keliasi gyventi jaunos šeimos, kelias tapo gana intensyviai važinėjamas ir jo būklė dažnu atveju būna labai bloga. Bandėme su savivaldybe derinti dėl kelio remonto, asfaltavimo, tačiau jų atsakymas visada (jau pastaruosius 4-erius metus) toks pat: šiais metais nieko nenumatyta. Gyvena jaunos šeimos, vaikai vykstantys į mokyklą eina iki stotelės, o kol prieina, būna purvini. Gatvė neapšviesta, paklausus dėl vaikų saugumo, iš viso jokio atsakymo ir sprendimo“, – piktinosi kaunietis.

Skaitytojo Mariaus nuotr./Duobėta Juodelynės gatvė Kaune
Skaitytojo Mariaus nuotr./Duobėta Juodelynės gatvė Kaune

Vasarą gyventojus kamuoja dulkėtumo problema, kadangi gatvė nėra laistoma. Palaistoma ji neva tik tuomet, kai kauniečiai praeina kryžiaus kelius rašydami prašymus savivaldybei.

„O kai nugreideriuoja gatvę ir jos būklė tampa pakenčiama, automobiliai važiuoja dideliu greičiu. Nors čia miestas ir greitis 50 km/val. Dėl to taip pat kreipėmės į Kauno savivaldybę, tačiau jokio sprendimo nėra iki šiol“, – problemas išdėstė Marius.

Kaip 15min teigė Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis, Kaune žvyruotos gatvės jau trejus metus laistomos druskuotu vandeniu, siekiant sumažinti dulkėtumą.

Skaitytojo Mariaus nuotr./Duobėta Juodelynės gatvė Kaune
Skaitytojo Mariaus nuotr./Duobėta Juodelynės gatvė Kaune

„Juodelynės gatvė įtraukta į Kauno miesto gatvių tiesimo, rekonstravimo, taisymo ir priežiūros darbų 2023–2025 metų prioritetinį sąrašą. Šiemet asfaltavimo darbai nenumatyti“, – įvardijo savivaldybės atstovas.

Anot jo, Juodelynės gatvė pastarąjį kartą greideriuota lapkritį. Atsižvelgiant į gatvės apkrovą, ji per 2022 metus buvo greideriuota net 5 kartus – įprastai žvyruotos gatvės per metus greideriuojamos tik 2 kartus, pavasario ir rudens sezonu.

Skaitytojo Mariaus nuotr./Duobėta Juodelynės gatvė Kaune
Skaitytojo Mariaus nuotr./Duobėta Juodelynės gatvė Kaune

„Į gaunamus gyventojų skundus yra atsakoma tiek telefonu, tiek raštu. Šiuo metu dėl oro sąlygų negalima atlikti gatvės greideriavimo darbų. Tačiau situacija stebima. Kai tik gatvės danga bus bent dalinai išdžiūvusi, skubos tvarka bus siunčiamas žvyruotas gatves prižiūrintis rangovas. Gatvės būklė stebima reguliariai, kartą per savaitę vykstama į vietą iš naujo įvertinti situacijos“, – pažadėjo A.Pakalniškis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius