Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 07 30

Geležinkelio plėtra Giruliuose: Klaipėdos valdžia numato draudimą kirsti mišką

Ketvirtadienį posėdžiavusi Klaipėdos miesto taryba nagrinėjo daug aistrų sukėlusį klausimą dėl geležinkelio mazgo plėtros Giruliuose. Nuspręsta pritarti vietos valdžios parengtam Vyriausybės nutarimo pakeitimui ir įtvirtinti draudimą kirsti Girulių mišką bei patį merą pavesti kalbėtis su Vyriausybe.
Gyventojų susitikimas su valdžios atstovais
Klaipėdoje šią vasarą kaitina aistras pasirodę planai plėsti geležinkelio mazgą Giruliuose / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Klaipėdos tarybos nariai pritarė administracijos parengtiems Vyriausybės nutarimo pakeitimams: siūloma iš naujo įvertinti planus iškelti iš miesto centro traukinių stotį ir išsaugoti Girulių mišką.

Nuspręsta įgalioti su Vyriausybe derėtis merą Vytautą Grubliauską, o ne administracijos direktorių Gintarą Neniškį. Šis susilaukė kritikos, kai pasirašė pritarimą Vyriausybės nutarimui svarstyti išplėsti geležinkelio mazgą Giruliuose.

Klaipėdos bendrasis planas yra numatęs iš miesto centro iškelti krovininių traukinių stotį.

Pasirodę planai plėsti mazgą Giruliuose sukėlė aistrų. Apskaičiuota, kad dėl to tektų kirsti apie 30 hektarų miško.

Klaipėdos savivaldybės tarybos nariai prašys Vyriausybės svarstyti daugiau alternatyvų mazgo plėtrai ne tik Klaipėdos mieste ar rajone.

„Siekiant, kad nebūtų liečiamas tas miškas, įtraukėme draudimą kirsti Girulių mišką“, – teigė klausimą pristačiusi Klaipėdos savivaldybės Urbanistikos ir architektūros skyriaus vedėja Mantė Černiutė-Amšiejienė.

Klaipėdos tarybos nariai balsavimu pritarė parengtam Vyriausybės nutarimo projektui. Projektą sukritikavusi tarybos narė Nina Puteikienė suabejojo, ar Vyriausybė, jau turėdama galiojantį nutarimą, imsis nagrinėti vietos tarybos parengtą projektą. „Šis dokumentas – tik rašinėlis“, – rėžė politikė. Ji pateikė kitus siūlymus: atšaukti G.Neniškio parašą bei nepritarti birželį Vyriausybės priimtam nutarimui.

„Naujame projekte sudėti aiškūs saugikliai, užtikrinsiantys, kad Girulių miškas paliestas nebus. Tikiuosi, kad Vyriausybė supras klaipėdiečių rūpestį bei nepabijos miško apsaugos įtvirtinti ir savo nutarime, kurio projektą mes ir pateiksime. Nauju nutarimo projektu taip pat siekiame, kad rengiant geležinkelio infrastruktūros vystymo planą būtų nagrinėjama dar platesnė teritorija, o kroviniai būtų diferencijuojami dar iki jiems pasiekiant Klaipėdos miestą. Parengtas planas turi iš esmės eliminuoti geležinkelio triukšmo ir taršos poveikį miestui. Ši gana retai naudojama savivaldos teisė inicijuoti LRV nutarimo projektą turėtų būti vertinama kaip tvirta ir aiški Klaipėdos miesto pozicija, tiesiogine to žodžio prasme ginant ir saugant miesto „žaliuosius plaučius“, – teigė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius