-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 04

Generalinis prokuroras papasakojo daugiau Druskininkų mero vizito detalių

Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis pripažįsta, kad tuoj po paskyrimo pas jį prisistatęs Druskininkų meras socialdemokratas Ričardas Malinauskas kalbą kreipė konkrečių tyrimų link. Tiesa, naujasis prokuratūros vadovas tikina, kad šie mero bandymai buvo sustabdyti, o R.Malinausko elgesio E.Pašilis spaudimu nelaiko.
Ričardas Malinauskas
Ričardas Malinauskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Generalinio prokuroro žodžiais, maždaug pusvalandį trukusio pokalbio jo kabinete metu „nebuvo akcentuoti konkretūs tyrimai“. Vis dėlto užuominas R.Malinauskas apie „vykstančius tyrimus“, anot pašnekovo, laidė.

„Buvo tam tikros vizijos galbūt, kad vyksta daug tyrimų“, – prisiminė E.Pašilis.

Buvo gal keliais atvejais pasisukusi kalba, kad galbūt meras nepatenkintas kažkokiais veiksmais.

Generalinis prokuroras dar kartą patvirtina, kad kalba ėjo apie „procesinius veiksmus“, tačiau pokalbiui esą nebuvo leista pakrypti giliau į konkrečius tyrimus. O dėl konkrečių bylų jam pasiūlyta kreiptis kitur.

„Buvo gal keliais atvejais pasisukusi kalba, kad galbūt meras nepatenkintas kažkokiais veiksmais. Tiesiog siūlėme arba ikiteisminio tyrimo teisėjui, arba aukštesniam prokurorui skųsti“, – tęsė E.Pašilis.

Pasak jo, jokių prašymų dėl vykstančių tyrimų R.Malinauskas nepateikė.

„Jeigu mes matėme, kad krypsta kalba apie konkretesnius tyrimus, tiesiog nurodėme, kad tai turi būti padaryta įstatymų nustatyta tvarka“, – pridūrė E.Pašilis.

Paklaustas, ar ši jo užuomina reiškia, kad R.Malinauskas vis dėlto suko kalbą apie konkrečias bylas, generalinis prokuroras atsakė kiek dvejodamas: „Galbūt“.

„Tiesiog nei jų prisimenu, nei konkretūs pavadinimai buvo pasakyti“, – sakė E.Pašilis.

Dėl galimos korupcijos Druskininkuose vyksta du ikiteisminiai tyrimai. Pirmasis R.Malinausko aplinką drebina per korupcijos simboliu tampantį vandens parką ir jo slaptus apartamentus. Antrasis – dėl abejotinų darinių legalizavimo vadinamojo Vijūnėlės dvaro teritorijoje.

Vis dėlto E.Pašilis teigė negalintis sakyti, kad su meru, kurį Specialiųjų tyrimų tarnyba jau papuošė specialiojo liudytojo statusu ir kviečia į apklausą, kalbėjo apie kurią nors iš šių bylų.

„Neatsimenu, konkretūs [tyrimai] nebuvo įvardinti“, – tikino E.Pašilis.

Paklaustas, ar toks R.Malinausko elgesys jam neatrodė kaip spaudimas, pašnekovas teigė taip nemanantis.

„Tikrai nepajaučiau [spaudimo]. Visiškai suprantu jūsų klausimų kontekstą. Nei mano kabinete, nei kitų prokurorų vadovų kabinetuose, nei kitose vietose bylos sprendžiamos nebus“, – užtikrino generalinis prokuroras.

Ar pokalbio metu R.Malinauskas jau turėjo specialiojo liudytojo statusą STT atliekamame tyrime, E.Pašilis teigė nežinantis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius