-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 29 /15:30

Generalinis prokuroras prašo atimti neliečiamybę: K.Pūkas turėjo tyčią seksualiai bendrauti

Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis ketvirtadienį kreipėsi į Seimą prašydamas leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn parlamentarą Kęstutį Pūką ir panaikinti jo teisinę neliečiamybę. Prokuroras neslepia, kad Seimo nariui norima pareikšti įtarimus dėl galimo seksualinio priekabiavimo ir ginklo laikymo taisyklių pažeidimo.
Kęstutis Pūkas
Kęstutis Pūkas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Seimas ketvirtadienį beveik vienbalsiai nusprendė sudaryti komisiją, kuri turės spręsti, ar siūlyti Seimui K.Pūko neliečiamybę naikinti. Jai vadovaus „valstietis“ Antanas Baura. Dėl komisijos sudarymo balsuodami susilaikė tik du parlamentarai – „tvarkiečiai“ Rimas Andrikis ir Petras Gražulis.

Komisija planuoja darbą baigti dar šioje sesijoje – iki liepos 4 dienos. Taigi Seimas balsuoti dėl K.Pūko neliečiamybės naikinimo turės jau kitą savaitę.

Konservatorius Arvydas Anušauskas tikino, kad šis atvejis yra neeilinis, nes tokių įtarimų dar nė vienas Seimo narys Lietuvoje nebuvo sulaukęs.

Prokuratūros duomenimis, šių metų pradžioje K.Pūkas galėjo seksualiai priekabiauti prie keturių asmenų. Ikiteisminis tyrimas pradėtas kovą pagal galimai nuo jo nukentėjusių merginų pareiškimą.

„Ikiteisminio tyrimo metu gauti duomenys, kurie leidžia pagrįstai manyti, kad šių metų sausio – vasario mėnesiais Seimo narys K.Pūkas galimai seksualiai priekabiavo prie pagal tarnybą priklausomų ir kitaip priklausomų asmenų“, – iš Seimo tribūnos sakė E.Pašilis.

Pasak prokuroro, prie keturių moterų K.Pūkas galimai priekabiavo turėdamas tyčią seksualiai bendrauti ir pasitenkinti.

„Keturi nukentėjusieji galimai patyrė tyčia daromą psichologinį spaudimą bei keliamą didelę įtampą, demonstruojamą viršenybę bei galią, nepriimtiną, nemalonų bei grubų bendravimą, taip pat nurodymus atlikti pagal tarnybą nepriklausančius darbus, vertimą vykti su Seimo nariu K.Pūku į Seimo viešbučio patalpas, kuriose jis gyvena ir kurias prižiūri, žeminimą asmens lyties, socialinės padėties pagrindu ir įžeidimus, kitą nukentėjusiųjų garbę ir orumą, asmenybę žeminantį bendravimą, taip pat įžūlius, gašlius pasiūlymus ir kitokio seksualinio pobūdžio užuominas, necenzūrinę leksiką, vienasmeniškai vystytus vulgarius pokalbius seksualinio pobūdžio temomis bei kitus nepriimtinus nukentėjusiesiems asmenims veiksmus“, – sakė prokuroras.

Pasak jo, tam tikrais atvejais K.Pūkas prie nukentėjusiųjų lietėsi.

Prokuroras taip pat teigia, kad K.Pūkas, laikydamas ginklą seife jo darbo Seime patalpose, neužtikrino jo saugumo ir sudarė galimybes kitam asmeniui neteisėtai pasinaudoti šaunamuoju ginklu.

Prokurorų surinktais duomenimis, ginklą ir šaudmenis nuo pernai gruodžio 28 dienos iki šių metų vasario 2 dienos, kai tik būdavo Vilniuje, K.Pūkas laikė Seimo nario kabineto seife, o raktą nuo seifo tame pačiame kabinete esančios nerakinamos spintelės viršutiniame stalčiuje. Apie tai žinojo K.Pūko padėjėja, jai K.Pūkas buvo sudaręs galimybes ginklą paimti.

Dėl šių nusikaltimų gali būti baudžiama bauda, laisvės apribojimu arba areštu. Ikiteisminis tyrimas atliekamas Vilniaus apylinkės prokuratūroje.

Seimo nariai dėl galimo K.Pūko priekabiavimo jam yra inicijavę apkaltą. Šiame procese dabar laukiama Konstitucinio Teismo pozicijos.

K.Pūkas į Seimą buvo išrinktas pagal partijos „Tvarka ir teisingumas“ sąrašą daugiamandatėje apygardoje. Jis neigė priekabiavęs prie savo padėjėjų ir kandidačių užimti šias pareigas. Atsinešęs į Seimą ginklą K.Pūkas neneigė.

Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn. Po generalinio prokuroro kreipimosi parlamentarai turėtų sudaryti specialią tyrimo komisiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius