TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 03 07

Generalinis prokuroras vyks į Briuselį pasiaiškinti dėl R.Pakso bylos

Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis ketina vykti į Europos Parlamento (EP) Teisės reikalų komiteto posėdį paaiškinti, kodėl prašo panaikinti buvusio „tvarkiečių“ lyderio Rolando Pakso teisinę neliečiamybę galimos korupcijos byloje.
Rolandas Paksas laukia rinkimų rezultatų
Rolandas Paksas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kaip pranešė Generalinė prokuratūra (GP), vasario 20 dieną gavęs EP komiteto kvietimą „pasidalinti nuomonėmis apie šią bylą“ generalinis prokuroras dalyvaus jo posėdyje, kai tik bus suderinta data. Pranešime prokuratūra taip pat cituoja kvietimą, kad šis „pasidalijimas nuomonėmis yra visiškai savanoriškas, jis vyktų už uždarų durų laikantis griežčiausio konfidencialumo“.

Lietuvos prokurorai į Europos Parlamentą dėl R.Pakso neliečiamybės panaikinimo kreipėsi pernai pavasarį. Teisėsauga įtaria, kad „Lietuvos ryto“ žiniasklaidos grupės vadovas Gedvydas Vainauskas sutarė su R.Paksu, jog šis už beveik 10 tūkst. eurų vertės kyšį paveiks statybų inspektorius, kad šie leistų naudoti naują „Norfos“ parduotuvę Prienuose.

Prašymą nagrinėjantis EP komitetas nusprendė pakviesti generalinį prokurorą paaiškinti faktus apie vykdomą tyrimą. Europos Parlamento atstovas Lietuvoje Robertas Pogorelis BNS yra sakęs, kad toks kvietimas yra labai neįprastas šios institucijos praktikoje.

Tiek R.Paksas, tiek G.Vainauskas savo kaltę neigia ir bylą vadina politizuota. R.Paksas iš „Tvarkos ir teisingumo“ pirmininko pareigų atsistatydino spalio mėnesį po Seimo rinkimų pirmojo turo.

Politikas nuo 2004 metų, kai per apkaltą buvo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius