Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 06 10

Gesintojų pajėgos paskelbė likvidavusios durpyno gaisrą

Kaip 15min.lt penktadienį pranešė Lietuvos Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybos atstovas Donatas Gurevičius, vakarop oficialiai paskelbta, jog gaisras Traksėdžių durpyne likviduotas.
Aukštumalės aukštapelkės gesinimo operacija
Gaisras durpyne likviduotas per 4 dienas. / R.Žalgevičiaus nuotr.

Susirinkusios pajėgos apie 17.40 val. paskelbė likvidavusios gaisrą, kilusį pirmadienį po pietų ir besitęsusį keturias dienas.

Gaisravietės teritorijoje penktadienį buvo likę apie 50 žmonių: 31 ugniagesys, 14 miškininkų ir 11 durpyno darbuotojų, ankstyvą rytą teritoriją apleido kariškiai – jų pagalbos nebereikėjo.

Pasak D.Gurevičiaus, vakar dar smilko dalis miško šalia durpyno, tačiau gaisrą pavyko užgesinti. Gaisro suvaldyti esą nebūtų pavykę, jei Šilutės rajono savivaldybė būtų palikta likimo valiai. Gaisro gesinimo metu į Traksėdžius sulėkė 7 iš 10-ies apskričių ugniagesiai, 60 karių, intensyviai dirbo miškininkai, durpyno darbuotojai ir kitų sričių specialistai. 

Stebėti durpyno ir šalia jo esančio miško po šio vakaro liks apie 10 žmonių: miškininkų, ugniagesių ir durpyno darbuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius