Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 25

„Girstučio“ transformacija – nuo baseino iki modernaus sporto ir pramogų centro

„Perėmėme baseiną, o sukūrėme modernų, plačiajai visuomenei skirtą sporto ir pramogų centrą. Į naujų paslaugų teikimą ir tobulinimą, infrastruktūros gerinimą, naujų erdvių įveiklinimą jau esame investavę apie 200 tūkst. eurų“, – sako Paulius Jonavičius, pagal koncesijos sutartį sporto ir pramogų centrą „Girstutis“ nuo 2015 m. spalio valdančios bendrovės „Sporto infrastruktūra“ direktorius.
„Girstučio“ transformacija - nuo baseino iki modernaus sporto ir pramogų centro
„Girstučio“ transformacija - nuo baseino iki modernaus sporto ir pramogų centro / „Girstučio“ nuotr.

„Girstučio“ kompleksą sudaro 3 baseinai (50 metrų ir 25 metrų ilgio bei pramoginis su čiuožyklomis), 4 masažinės vonios, 4 pirtys (sauna, infraraudonųjų spindulių, garinė ir aromaterapinė), saugi mažųjų vandens zona su fontanu, treniruoklių salė, grupinių užsiėmimų salės, masažo kabinetas.

„Girstutis“ yra įvardijamas kaip geras sėkmingo viešos ir privačios partnerystės pavyzdys, naudą gaunant ir miestui, ir verslui. Per kiek daugiau nei metus laiko lankytojų skaičius išaugo keletą kartų, tačiau verslininkai žada neužmigti ant laurų ir toliau tobulinti esamas ir pasiūlyti naujas paslaugas visiems kauniečiams – nuo vaikų iki senjorų, neužmirštant ir likimo nuskriaustų žmonių.

Suprasti akimirksniu

  • Jau investuota 200 tūkst. eurų.
  • 1000. Tiek kvadratinių metrų naudingo ploto veiklai panaudota papildomai.
  • 1600. Tiek vaikų šią vasarą mokėsi plaukti.
  • 3. Tiek kartų išaugo lankytojų srautas.
  • 1 val. 51 min. Tiek laiko vidutiniškai praleidžiame apsilankymo metu.

– Praėjusią vasarą laimėjote Kauno miesto savivaldybės koncesijos konkursą 10 metų valdyti sporto ir pramogų centrą „Girstutis“. Ką pavyko nuveikti per šį laiką?, – paklausėme P.Jonavičiaus.

– Pastate, kuriame iki tol buvo teikiamos tik su baseinu ir plaukimu susijusios paslaugos, „įdarbinome“ iki tol nenaudotą 1000 kv. metrų plotą (naudingas plotas iki koncesijos siekė apie 4 tūkst. kv. metrų, dabar – beveik 5 tūkst. kv. m.) ir pasiūlėme lankytojams dvi grupinių užsiėmimų sales ir treniruoklių salę, masažą, maitinimo paslaugas ir daug kitų su aktyvia fizine veikla, pramogomis, laisvalaikiu, grožiu susijusių paslaugų. Glaudžiai bendradarbiaujame su šį rudenį veiklą pradėjusiu plaukimo klubu „Olympia“, kuris moko vaikus plaukti bei užsiima sportininkų ugdymu.

Noriu pabrėžti, kad „Girstutis“ yra orientuotas ne į vieną ar kelias siauras žmonių auditorijas, o skirtas visų amžiaus grupių ir pajamų gyventojams, pavyzdžiui, daugiau nei 20 proc. lankytojų sudaro senjorai, plaukti mokosi tūkstančiai vaikų. Esame pelno siekiantis socialiai atsakingas sporto ir pramogų centras – jaučiame savo atsakomybę ir įsipareigojimus miestui, visuomenei.

– Minite socialinę veiklą. Kokia ji?

– Mūsų socialinė veikla nukreipta į tuos, kurie įprastai pagalbos nesulaukia. Pagal galimybes suteikiame dideles nuolaidas neįgaliems vaikams ir kitiems dėmesio per mažai ar apskritai jo nesulaukiantiems žmonėms. Baseine nemokamai lankosi vaikai iš Kauno vaikų globos namų „Atžalynas“, Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriaus-pataisos namų, priklausomybės ligų reabilitacijos dienos centro „Gyvenimo vartai“ lankytojai.

Praėjusiais metais prieš Kalėdas Kauno slaugos ligoninės slaugių kolektyvui dovanojome apsilankymą „Girstutyje“. Jų darbas sunkus, atlyginimas nedidelis, todėl norėjosi kažkaip padėkoti už tą nelengvą ir atsakingą darbą.

Vasarą vykdėme akciją „Mokyk vaikus plaukti“. Dviejų savaičių mokymo plaukti stovyklos kaina vaikui siekė 15 eurų. Šiame ne pelno siekiančiame socialiniame projekte sudalyvavo apie 2,3 tūkst. vaikų.

– Kiek žmonių apsilanko „Girstutyje“?

– Nuo veiklos pradžios lankytojų srautas patrigubėjo. Šiuo metu mūsų veiklos prioritetas – papildomos pridėtinės vertės ateinantiems žmonėms kūrimas, paslaugų tobulinimas, renginių organizavimas, pavyzdžiui, norime surengti naktinį plaukiojimą, įmones kviečiame tradicinius gimtadienius, kalėdinius vakarėlius pažymėti neįprastoje aplinkoje.

– Apibūdinkite statistinį lankytoją.

– Kaip minėjau, esame orientuoti į plačiąją visuomenę, todėl sunku išskirtį vidutinį lankytoją. Vertinant pagal amžiaus grupes, daugiausia – apie 35 proc. – sulaukiame 25-40 m. žmonių. 40-60 m. gyventojai sudaro 30 proc., 60 m. ir vyresni – 22 proc., 16-25 m. – 12 proc. mūsų lankytojų srauto. Į šią statistiką neįtraukiame plaukti besimokančių vaikų.

– Ką kauniečiai labiausiai mėgsta veikti centre?

– Labiausiai mėgstami užsiėmimai – sukūrinės vonios, pirtys, povandeninių srovių masažai, vaikams labai patinka nusileidimo kalnelis. Pastebėjome, kad savaitgaliais žmonės į centrą ateiną pramogauti, pailsėti, o darbo dienomis – pasportuoti.

Labai mėgstami grupiniai užsiėmimai. Jei anksčiau dažnas klientas ateidavo kartą savaitę paplaukioti, pasimėgauti sukūrine vonia, tai dabar, išplėtus paslaugų spektrą, įsitraukia į aktyvesnę fizinę veiklą – kalanetika, aerobika ir pan. Siekiame, kad žmogui susiformuotų įprotis sportuoti – jis išbando skirtingas sporto rūšis: baseinas, treniruokliai, grupiniai užsiėmimai.

– Kokie artimiausi planai?

– Planuose – kuo daugiau paslaugų vienoje vietoje, susijusių su sveikatinimu, poilsio, pramogomis, grožiu: mitybos konsultantas, kuris sportuojantiems žmonėms, norintiems geresnių ar greitesnių rezultatų, pavyzdžiui, numesti svorį, sudarys mitybos programą; kinezeterapiautas gilinsis į lankytojų stuburo, nugaros ir kitas problemas.

Taip pat atsiras soliariumas, sporto reikmenų parduotuvė, vaikų užimtumo erdvė. Ją vadiname ne vaikų žaidimų kambariu todėl, kad joje vyks užsiėmimai, t.y. ne tik dūkimas, bet ir naudinga edukacinė veikla. Erdvė bus skirta vaikams, kurie dar per maži ar tiesiog tuo metu negali eiti į baseiną. Tuo metu kai jie turiningai leis laiką, tėveliai galės ramiai sportuoti.

Norime ir dar aktyviau šviesti visuomenę sveikatinimo klausimais – rengsime mokymus, paskaitas, seminarus apie sportą, fizinę veiklą, mitybą.

Tvirtai laikomės nuostatos, kad „Girstutis“ turi būti pritaikytas visai šeimai. Jei vaikas lanko baseiną, tai mes sudarome grupinių užsiėmimų tvarkaraštį taip, kad tėvams, atvedusiems vaiką, būtų patogų nueiti į grupinį užsiėmimą, o po to gal dar kažką nuveikti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius