-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 27

Gitanas Nausėda apie LVŽS suvažiavimą ir S.Skvernelio kalbą: „Svetima gėda“

Prezidento posto siekiantis Gitanas Nausėda sekmadienį vakare socialiniame tinkle „Facebook“ tikino pajutęs svetimos gėdos jausmą iš tolo stebėdamas Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) suvažiavimą ir ten vykusius partijos remiamo kandidato į prezidentus rinkimus. G.Nausėdai užkliuvo ne tik Sauliaus Skvernelio pasisakymas apie vaikus prezidentūroje, bet ir partijoje vaidinama demokratija, niekinantis elgesys su Seimo pirmininku Viktoru Pranckiečiu.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Pasak G.Nausėdos, LVŽS suvažiavimas buvo it spektaklis, kuriame buvo šiek tiek improvizacijos ar net dramos, tačiau ne daugiau nei pagrindinis režisierius leido.

„O šiaip – kirviu sukalta autoritarinė valdžios vertikalės kūrimo siužetinė linija su inkrustuotu demokratijos „trupiniu“, išnirus dar vienam pretendentui į kandidatus Prezidento rinkimuose, ketinusiam pasivaržyti su tuo pagrindiniu“, – valdančiosios partijos suvažiavimą apibūdino G.Nausėda.

Šiuo metu geriausiai vertinamam kandidatui į prezidentus G.Nausėdai LVŽS suvažiavime nepatiko tai, kad, anot jo, S.Skvernelio konkurentas dėl partijos paramos – Seimo pirmininkas V.Pranckietis – savo partijoje buvo viešai paniekintas.

„Aplanko svetimos gėdos jausmas, kai vardan politinių tikslų imituojama demokratija, kai familiariai žeminamas žmogus, bendrapartietis, sumenkinamas antrasis pagal svarbą valstybėje atstovaujamosios valdžios pareigūnas, pažeminant jį iki butaforinio konkurento, kuris apipilamas atlaidžia juoko krizena.

O juk tai požiūris į vyresnio amžiaus žmogų, savos partijos narį ir į visą valstybės valdymą. Vienus iš aukščiausių įgaliojimų valstybėje turintis politikas paplekšnojamas per petį ir kaip jaunuolis šposaujant palydimas ant atsarginių suolelio. Esą, mielas Viktorai Pranckieti, pasitarnavai partijos elitui, turinčiam daug valdžios ir norinčiam jos dar daugiau vienose rankose, o dabar pasitrauk, nors kaip politikas ir padarei didelę pažangą, ...atidirbai. Garbusis, sėskis, gal iškviesime į tribūną kitą kartą, jei tinkamai elgsies“, – rašo G.Nausėda.

Vienus iš aukščiausių įgaliojimų valstybėje turintis politikas paplekšnojamas per petį ir kaip jaunuolis šposaujant palydimas ant atsarginių suolelio.

Pasak jo, antrajame Prezidento rinkimų ture gali tekti kautis ne su partijomis ar ideologijomis, o su būdo savybėmis.

„Taip taip, su būdo savybėmis ir plėšriomis „vertybėmis“ iš praėjusio šimtmečio, nuo kurių normalų žmogų turėtų tiesiog pykinti.

Požiūrį, kad moteris mes mylime, bet jos geriau tegul nesipainioja po kojomis. „Progresyvią“ mintį, kad šeimos nesukūrusieji ir vaikų nesusilaukusieji negali valdyti valstybės. Įsitikinimą, jog niekas negali geriau atstovauti vargšų ir nuskriaustųjų nei tie, kurie jau trečius metus turi svarbiausius valdžios svertus savo rankose, bet nieko nepadarė, kad jų būtų mažiau“, – dėsto kandidatas į Lietuvos prezidentus G.Nausėda.

Jis tikina, kad kovoti teks ir prieš savotišką supratimą apie visuomenės darną, kurią, pasak G.Nausėdos, ketinama įdiegti guminėmis lazdomis.

„Požiūrį, kad galima tuo pačiu metu būti ir kandidatu į Prezidentus, ir pakaitiniu premjeru, keletą kartų per dieną transformuojantis tai į vieną, tai į kitą. Įsitikinimą, kad profsąjungos yra reikalingos tik tam, kad būtų galima pasidaryti gerą foto su jų vadovais Vyriausybės vestibiulyje. Suvokimą, kad mokytojas Lietuvoje yra užsimaskavęs Krymo smogikas, darbo metu lavinantis mūsų vaikus. Pastarasis turėtų dirbti kaip kolūkyje už darbadienius ir gauti pono nustatytą įkainį. Šiukštu ne daugiau, nes Ponas jau patvirtino biudžetą“, – rašo jis.

Būtų labai liūdna, jeigu kada nors tektų dalyvauti streikuose ne tik dėl mokytojų, medikų ar kultūrininkų atlyginimų, bet ir dėl demokratijos likimo mūsų mylimoje šalyje.

G.Nausėda sako, kad sekmadienio įrašas jam yra dar svarbesnis nei jo paties rinkimų programa ir kviečia morališkai už jį pasirašyti socialdemokratą, konservatorių, tvarkietį, liberalą ir valstietį žaliajį.

„Taip taip, išgirdote gerai – ir valstietį žaliąjį! Tyliąją ir garsiąją Lietuvą. Būtų labai liūdna, jeigu kada nors tektų dalyvauti streikuose ne tik dėl mokytojų, medikų ar kultūrininkų atlyginimų, bet ir dėl demokratijos likimo mūsų mylimoje šalyje. Demokratijos, kurią uždusino savo karštame meilės glėbyje iš karto trys valdžios. Lietuvos žmonės to nenusipelnė artėjant atkurtos Nepriklausomybės trisdešimtmečiui“, – skelbia G.Nausėda.

Konservatorių kandidatė prezidento rinkimuose Ingrida Šimonytė LVŽS kandidato S.Skvernelio pasisakyme nuskambėjusias mintis apie prezidentūroje krykštaujančius vaikus išgirdo kaip kritiką sau, o politologė Rima Urbonaitė pareiškė mananti, kad taip pasisakydamas S.Skvernelis diskriminuoja visus vaikų negalinčius turėti asmenis.

Plačiau skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius