-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 10 /16:55

Gitanas Nausėda: aš galvoju, ar apskritai yra toks ministras Jaroslavas Narkevičius

Prezidentas Gitanas Nausėda teigia neketinantis atsitraukti dėl susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus, kurį valstybės vadovas anksčiau yra paraginęs trauktis. Anot prezidento, laikydama tokį ministrą valdančioji koalicija diskredituoja pati save.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Nedaryčiau kažkokių labai dramatiškų pareiškimų, – paklaustas, kokius mato santykius su valdančiąja dauguma, kuri ignoruoja raginimą patraukti ministrą, kalbėjo prezidentas. – Manau, kad pono J.Narkevičiaus problema yra ta, kad apskritai aš galvoju, ar yra toks ministras J.Narkevičius. Man atrodo, kad yra ministras kita pavarde, kuris net ir duoda nurodymus, kada ponui Narkevičiui šnekėti, o kada patylėti.“

G.Nausėda čia pat pridūrė neketinantis pamiršti šio klausimo.

„Ir jis turi būti sprendžiamas, nes Vyriausybė turi suprasti, kad laikydama ministrą toliau ji diskredituoja ne kažką kitą, o pati save“, – pabrėžė jis.

G.Nausėda J.Narkevičių paragino trauktis lapkričio pabaigoje.

„Prezidentas nebegali pasitikėti šiuo ministru ir mano, kad jis turi trauktis iš einamų pareigų. Ministras savo sprendimais parodė, kad jo veiklos ir darbo kultūra yra netinkama šioms atsakingoms pareigoms XXI a. Vyriausybėje. Prezidentas laukia, kad premjeras nedelsdamas priimtų principingą sprendimą dėl ministro ateities. Prezidentas mano, kad valdančioji koalicija ir ministrą delegavusi partija gali pasiūlyti kitą kandidatūrą į susisiekimo ministro poziciją“, – tuomet kalbėjo prezidento vyriausiasis patarėjas Povilas Mačiulis.

Tačiau pats ministras pareiškė nesitrauksiantis, „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis jį užsistojo, o premjeras Saulius Skvernelis paaiškino nematantis teisinių priežasčių ministrui atsistatydinti.

Beje, antradienį prezidentas leido suprasti su S.Skverneliu nebendravęs nuo to laiko, kai jis grįžo į darbą po pastarojo nedarbingumo.

Kaip rutuliojosi J.Narkevičiaus skandalas skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius