Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 22

Grius dar pusšimtis nelegalių tvorų

Ketvirtadienį per visuotinį akcijos „Tvora“ reidą aplinkosaugininkai patikrino daugiau kaip 200 vandens telkinių ir 870 valdų. Pareigūnai išaiškino dar pusšimtį neteisėtų užtvarų prie upių ir ežerų.
Nelegalios tvoros
Nelegalios tvoros / Aplinkos ministerijos nuotr.

Nuo gegužės mėnesio, kai prasidėjo akcija „Tvora“, jau pašalinta arti 250 nelegalių tvorų prie vandens telkinių. Tai penkis šešis kartus daugiau, palyginti su ankstesniais metais. Vidutiniškai kasmet būdavo pašalinama po 40-50 nelegalių tvorų.

„Iš tiesų pašalinta gerokai daugiau nei 250 tvorų. Kaip informavo aplinkos apsaugos inspektoriai, tikrinant vandens telkinius matyti nemažai vietų, kur tvora visai neseniai nugriauta. Savininkai patys jas nugriovė, nelaukdami aplinkosaugininkų įspėjimų. Raginame ir kitus pažeidėjus pasielgti taip pat“, – sako aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas.

Akcijos „Tvora“ metu aplinkos apsaugos pareigūnai jau yra surašę 170 privalomųjų nurodymų, įpareigojančių pašalinti žalos aplinkai padarinius. Tokių nurodymų vykdymo terminas – ne ilgiau kaip 2 mėnesiai. Jeigu per nurodytą laiką nepašalinami žalos aplinkai padariniai, apskaičiuojamas 500 Lt už tiesinį tvoros metrą žalos aplinkai dydis. Už kiekvieną mėnesį, kol nebus pašalinti žalos padariniai, jos dydis didinamas 500 litų už tiesinį tvoros metrą.

Šio mėnesio pradžioje už nelegalias tvoras jau skirta daugiau nei 19 tūkst. litų baudų.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius