Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 11 15

Grožio salono darbuotojos piktinasi šiukšlynu šalia jų: „Benamiai kabinėjasi prie klientų“

Kauno Miško gatvėje esantis apleistas sklypas, prie kurio stovi atliekų konteineriai, tapo benamių žmonių traukos centru. Čia atsikratyti savomis šiukšlėmis įpratęs ne vienas kaunietis. Tokia situacija pačiame didmiesčio centre nepatenkinti šalia įsikūrę verslininkai. Pasak vieno grožio salono darbuotojos, neįmanoma dirbti, nes aplink slankiojantys asocialūs asmenys kabinėjasi prie klientų.
Apleistas sklypas ir šiukšlynas Miško gatvėje Kaune
Apleistas sklypas ir šiukšlynas Miško gatvėje Kaune / Skaitytojos nuotr.

„Norėjome pranešti apie Kauno centre, Miško gatvėje, esantį šiukšlyną. Atsakingos instancijos netvarko, tad mes nebežinome, į ką kreiptis. Galbūt paviešinę nuotraukas sulauksime kokių veiksmų“, – tokiu laišku į redakciją kreipėsi šalia apleisto žemės sklypo veikiančio grožio salono darbuotoja.

Pasak jos, šiukšlės metamos tiesiog ant pačios žemės apleistame sklype. Ten nugula ne tik tai, kas netelpa į atliekų konteinerius. Žmonės įsigudrino nereikalingais daiktais atsikratyti net nebandę „pataikyti“ į šiukšlėms mesti skirtas talpas.

„Konteineriai stovi visiškai prie įėjimo į saloną. Benamiai žmonės, kurie vis keičiasi, bet nors vienas visuomet yra, kabinėjasi prie klientų, nes tiesiog gerai jaučiasi toje aplinkoje ir savęs nevaržo. Pati ėjau kartą išmesti kilimo ir išgirdau: „Durne, ką čia meti? Namo parsinešiu, duok!“ Pats miesto centras, kaip taip įmanoma?!“ – stebėjosi moteris.

Ji teigia kreipusis į Kauno miesto savivaldybę, bet jokio atsako nesulaukusi. Tai tęstis, anot kaunietės, nebegali.

Kauno miesto savivaldybės Nekilnojamojo turto skyriaus vedėjas Donatas Valiukas, teikdamas atsakymą į 15min užklausą, pažadėjo, kad iki šio mėnesio pabaigos šiukšlių neliks. Anot jo, planuojama aptverti šią teritoriją, kad ji būtų apsaugota nuo tolesnio piktnaudžiavimo.

„Čia tikrai ne vieta buitinių atliekų sąvartynui. Šįmet atliekos iš šio sklypo jau buvo vežamos tris kartus, tačiau gyventojai vis suneša naujas krūvas. Tuo pačiu reikalausime ir kitų bendraturčių solidaraus prisidėjimo atliekant visus šiuos darbus, nes Kauno miesto savivaldybei priklauso tik 2/9 dalys viso šio nekilnojamojo turto“, – paaiškino D.Valiukas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius