Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 08

Grybauskaitė ragina visaginiečius patiems imtis iniciatyvos

Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės įsitikinimu, Visaginui sudėtingiausi bus pirmieji 3–4 metai, kol prasidės naujosios elektrinės statybų darbai.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / President.lt

Anot prezidentės, strateginio komiteto lygmeniu Vyriausybė turėtų kuo skubiau parengti aiškų 3–4 metų pagalbos Ignalinos atominės elektrinės regionui planą, kuriame būtų numatyta reali parama šio regiono žmonėms ir išsaugotos iki šiol galiojusios lengvatos.

Prezidentė paragino ir pačius visaginiečius imtis iniciatyvos – prisitaikyti prie pakitusių sąlygų ir pradėti plėtoti naujas veiklas.

„Kol prasidės naujos atominės elektrinės statybos, būtina išsaugoti Visagino žmonių patirtį atominės energetikos, saugumo užtikrinimo ir kt. srityse. Jų indėlis yra labai svarbus Lietuvai“, – sakė D.Grybauskaitė, susitikusi su Zarasų, Visagino ir Ignalinos savivaldybių vadovais.

Antradienį susitikusi su Zarasų, Visagino ir Ignalinos savivaldybių vadovais, prezidentė aptarė galimybes pritraukti į IAE regioną naujų investicijų, plėtoti naujas veiklas, taip pat susitikimo metu svarstyta būtinybė kurti naujas darbo vietas ir užtikrinti mokymosi galimybes.

„Kol prasidės naujos atominės elektrinės statybos, būtina išsaugoti Visagino žmonių patirtį atominės energetikos, saugumo užtikrinimo ir kt. srityse. Jų indėlis yra labai svarbus Lietuvai“, – sakė D.Grybauskaitė.

Anot šalies vadovės, visos trys Ignalinos atominės elektrinės regiono – Zarasų, Visagino ir Ignalinos – savivaldybės jau dabar turi pradėti galvoti, kaip efektyviau išnaudoti naujos atominės elektrinės statybų laikotarpį.

„Turėdami nuostabią gamtą, galite imtis naujos veiklos, susijusios su turizmu, laisvalaikiu ir sveikatingumu“, – sakė prezidentė D.Grybauskaitė.

Papildyta 17.38 val.: Europos audito rūmai gali pradėti tyrimą dėl vėluojančių projektų, susijusių su Ignalinos atominės elektrinės uždarymu, antradienį pareiškė prezidentė Dalia Grybauskaitė.

"Mano žiniomis, apie šiuos projektus jau kalba ir susidomėjo Europos audito rūmai", – spaudos konferencijoje Visagine sakė D.Grybauskaitė.

Valstybės kontrolė lapkričio pabaigoje konstatavo, kad vėluojama įgyvendinti svarbiausius ir brangiausiai kainuojančius projektus – įrengti laikinąją panaudoto branduolinio kuro saugyklą ir kietųjų radioaktyviųjų atliekų tvarkymo ir saugojimo kompleksą.

"Valstybės kontrolės medžiagoje yra labai daug informacijos. Mano žiniomis, toks tyrimas bus daromas taip pat ir Europos audito rūmų", – sakė D.Grybauskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius