Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 16

Grybautojai tikrina savo vietas – vienas kitas grybas jau dygsta ir Kėdainių rajone

Šalyje pasigirdus, kad tai viename, tai kitame regione jau ima dygti grybai, grybingiausias miško vietas ėmė tikrinti ir entuziastingiausi Kėdainių krašto grybautojai. „Rinkos aikštei“ pavyko išsiaiškinti, kad vienas grybautojas antradienio rytą rado keletą raudonviršių. Šiuos grybus vyriškis aptiko Pernaravos–Josvainių seniūnijose esančiuose miškuose. Tuo metu kituose mūsų rajono miškuose – kol kas štilis.
Nedidelio Kėdainių rajono Josvainių seniūnijos Vincentavos kaimo gyventojas Adolfas nuėjo pasivaikščioti į netoli kaimo stūksantį mišką ir po valandėlės parsinešė tris raudonviršius.
Nedidelio Kėdainių rajono Josvainių seniūnijos Vincentavos kaimo gyventojas Adolfas nuėjo pasivaikščioti į netoli kaimo stūksantį mišką ir po valandėlės parsinešė tris raudonviršius. / Asmeninio archyvo nuotr.
Temos: 2 Kėdainiai Grybai

Pirmas laimikis

Nedidelio Kėdainių rajono Josvainių seniūnijos Vincentavos kaimo gyventojas Adolfas, sužinojęs, kad Lietuvoje dygsta pirmieji grybai, nutarė patikrinti ir „savo“ vietas. Jis nuėjo pasivaikščioti į netoli kaimo stūksantį mišką ir po valandėlės parsinešė tris raudonviršius.

„Tai pati, pati pradžia, čia patys pirmieji grybai.

Vieną radau kiek vyresnį, kiti du – dar jaunučiai, dar kepurytė maža.

Po gausaus pirmadienio lietaus jie ir pasirodė.

Kaip bus toliau – matysim. Reiks eit į mišką ir žiūrėsiu, ar dygsta jie toliau, ar ne“, – šypsojosi nuo pat vaikystės mišką pamilęs vincentaviškis Adolfas.

Mėgsta grybauti

Adolfo dukra Lijana patikino, kad jos tėvukas yra užkietėjęs grybautojas, be miško negalintis gyventi. Moteris nufotografavo tėčio rastus grybus ir atsiuntė žurnalistams.

„Dabar eis ir tikrins, garantuotai. Neabejoju, kad jau po kelių dienų jis eis pažiūrėti, dygsta grybai ar ne. Sako, kad jiems reikia drėgmės ir šilumos. Drėgmės, panašu, užtenka, o ar šilumos naktimis užtenka – nežinia“, – juokavo Lijana.

Kitur – štilis

„Rinkos aikštė“ pakalbino ir kitus Kėdainių rajono grybautojus.

Kėdainių miesto seniūnijai priklausančiame Daumantų miške grybaujantis Rimas sako, kad grybų nė kvapo nėra, nebent šungrybiai.

Kol kas nė viename Kėdainių turguje „Rinkos aikštės“ žurnalistams nepavyko rasti nė vieno grybų prekybininko.

„Daumantuose pas mus tuščia, tikrai negirdėjau, kad kas rastų grybų.

Žinau tik, kad prieš keletą dienų žmonės miške lūšį buvo sutikę, o grybų tikrai niekas nesigyrė radęs.

Aš taip pat neradau, nors jau pasivaikščioti buvau. Iki pat Dotnuvos nuėjau – nieko, visiškai tuščia“, – kalbėjo daumantiškis Rimas.

Lančiūnavoje – taip pat nieko

Vilainių seniūnijoje grybų dar irgi nėra. Lančiūnaviškė Reda, grybauti į vietos miškus keliaujanti kasmet, taip pat gerų žinių neturėjo.

„Buvau du kartus šiemet miške. Grįžau tuščiomis.

Dar nieko nėra. Dar reikia laukti. Nors jau turėtų pasirodyti, juk drėgmės yra, šilumos taip pat“, – samprotavo Reda.

Vos tik pasirodys daugiau pirmųjų grybų, jie tuoj pat guls ir ant turgaus prekystalių. Kol kas nė viename Kėdainių turguje „Rinkos aikštės“ žurnalistams nepavyko rasti nė vieno grybų prekybininko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius