Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 14

Gyventojų iškeldinimas iš rezervinės uosto teritorijos tęsiasi

Iš rezervinės uosto teritorijos greitu metu žadama iškeldinti dar daugiau žmonių. Šiuo metu planuojama atlaisvinti tris namus: Nemuno gatvės 75, 91, 95.
Į uosto rezervinę teritoriją patenka iki 200 gyventojų.
Į uosto rezervinę teritoriją patenka iki 200 gyventojų. / Egidijaus Jankausko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Dviejuose iš šių namų butai priklauso savivaldybei. Juose gyvena trylika šeimų. Anot Klaipėdos savivaldybės Socialinio būsto skyriaus vedėjos Danguolės Netikšienės, pagal dabartinę nekilnojamojo turto rinkos kainą uostamiestyje, iškeldinimui prireiks apie 3 milijonų litų.

Uosto rezervinėje teritorijoje lieka dar trys savivaldybei priklausantys namai, kuriuose yra 15 butų. Tačiau, anot D.Netikšienės, dar sunku pasakyti, ar šie pastatai bus nugriauti jau šiemet.

Tuo tarpu Nemuno gatvės 95 name butai priklauso privatiems asmenims. Dėl jų iškeldinimo derisi
Klaipėdos valstybinio jūrų uosto administracija.

Jūrų uosto generalinio direktoriaus Sigito Dobilinsko teigimu, žmonės yra keldinami, kadangi būstai patenka į rezervinę uosto teritoriją. Kai kurie namai patenka į planuojamo tiesti naujo geležinkelio sanitarinę zoną.

Iki šiol rezervinėje uosto teritorijoje jau yra iškeldinti gyventojai iš Nemuno g.147, Šešupės g. 2, išpirkti butai iš Rusnės g. 13 namo.

Į rezervinę uosto teritoriją papuola maždaug iki poros šimtų gyventojų. Tačiau kai kurie žmonės gali būti ir neiškeldinti, o ties jų būstais įrengtos triukšmą mažinančios priemonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius