Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 12

Holokausto memorialo vadovas norėtų, kad informacija jame būtų pasiekiama ir lietuviškai

Jeruzalėje esančio Holokausto istorijos memorialinio komplekso Yad Vashem vadovas Avneris Shalevas sako norintis, kad informacija lankytojams čia esančiame muziejuje bei kiti ištekliai galėtų būti pasiekiami ir lietuvių kalba.
„Yad Vashem“ pasaulinis Holokausto atminties centras Jeruzalėje.
„Yad Vashem“ pasaulinis Holokausto atminties centras Jeruzalėje. / Kosto Kajėno nuotr.
Temos: 2 Holokaustas Žydai

„Manau, kad to reikia, tačiau mums tam reikia profesionalų, kurie galėtų padaryti vertimus. Manau, kad tai yra labai svarbu“, – Lietuvos žurnalistams skirtame seminare Jeruzalėje sakė A.Shalevas.

Audio gidais muziejuje besinaudojantys lankytojai šiuo metu gali pasirinkti vieną iš dešimties kalbų – anglų, prancūzų, vokiečių, ispanų, rusų, lenkų, portugalų, kinų, hebrajų ar arabų.

Dauguma šių kalbų šiuo metu pasiekiami ir kiti ištekliai: Yad Vashem informacinė svetainė, aukų identifikavimo duomenų bazė, dauguma publikacijų. Lietuviškai šiuo metu pasiekiamos tik kelios edukacinės publikacijos.

„Jeigu rastumėte savanorių, manau, kad galėtume pabandyti ir palaikyti tokį procesą, jog mūsų medžiaga būtų prieinama ir lietuvių kalba. Mes tikrai galime padaryti daugiau“, – teigė Yad Vashem vadovas.

Yad Vashem komplekse Jeruzalėje stengiamasi įprasminti kiekvieno nužudyto žydo istoriją, taip pat ir atrasti juos gelbėjusius.

Čia sukaupta tūkstančiai Holokausto aukų artefaktų, liudijimų, dokumentų, jie eksponuojami komplekse esančiame muziejuje.

Yad Vasheme taip pat vykdomi moksliniai tyrimai, edukacinė veikla, skelbiami ir įprasminami Pasaulio tautų teisuoliai – kitų šalių piliečiai, kurie gelbėjo žydus.

BNS žurnalisto dalį kelionės išlaidų apmokėjo Tarptautinė komisija nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti ir Yad Vashem.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius