Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 13

Į Baltarusiją vykstančiam JAV kongresmenui L.Linkevičius pabrėžė Astravo AE grėsmę

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius antradienį pabrėžė Astravo atominės elektrinės grėsmę Vilniuje viešinčiam ir į Baltarusiją po to vyksiančiam Jungtinių Valstijų įstatymų leidėjui. L.Linkevičius su JAV Atstovų rūmų nariu Mike'u Quigley aptarė saugumo, energetikos klausimus, regiono aktualijas, pranešė Užsienio reikalų ministerija.
Lietuvos pasienyje dygstanti nesaugi Astravo atominė elektrinė – nesugebėjimo suburti tarptautinės koalicijos, ypač bendradarbiauti su Lenkija, rezultatas.
Astravo atominė elektrinė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Apsikeista nuomonėmis apie situaciją Ukrainoje, santykius su Rusija. JAV kongresmenui taip pat pristatyta Lietuvos pozicija dėl Baltarusijoje statomos Astravo atominės elektrinės statybos saugos pažeidimų ir keliamų grėsmių“, – teigiama pranešime.

Ministras pabrėžė, kad Lietuva vertina aktyvų JAV vaidmenį užtikrinant šalies ir NATO rytinių sienų saugumą bei indėlį į kolektyvinę gynybą.

M. Quigley yra Demokratų partijos narys iš Ilinojaus. Jis priklauso JAV Atstovų Rūmų biudžeto paskirstymų komitetui, žvalgybos komitetui, energetikos ir aplinkosaugos koalicijai.

Po apsilankymo Vilniuje JAV kongresmeno delegacija vyks į Baltarusiją.

Lietuva siekia didesnio amerikiečių karinio buvimo regione ir yra importavusi amerikietiškų suskystintų gamtinių dujų, abiejų šalių vyriausybės kritikuoja dujotiekį „Nord Stream“, kuriuo Vokietijai tiekiamos rusiškos dujos, apeinant Ukrainą, Lenkiją ir Baltijos šalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius