Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 23

I.Degutienė siūlo opozicijai keisti vangiai dirbantį Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininką K.Komskį

Seimo pirmininkė Irena Degutienė siūlo opozicijai keisti, anot I.Degutienės, vangiai dirbantį Antikorupcijos komisijos pirmininką „tvarkietį“ Kęstą Komskį, teigiama išplatintame pranešime spaudai.
Irena Degutienė
Irena Degutienė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 1 Irena Degutienė

I.Degutienė kreipėsi į opozicijai priklausančių socialdemokratų, „Tvarkos ir teisingumo“, Krikščionių partijos bei Darbo partijos frakcijų vadovus prašydama svarstyti galimybę Seimo Antikorupcijos komisijai pateikti kitą – veiklų ir nepriekaištingos reputacijos kandidatą į šios komisijos pirmininko vietą.

Pagal Seimo statutą Antikorupcijos komisijos pirmininką siūlo opozicija.

Seimo pirmininkė pastebi, kad visuomenė ir Seimo nariai ne kartą Antikorupcijos komisijos veiklą įvertino blogai. I.Degutienės nuomone, komisijos veikla svariai priklauso nuo komisijos pirmininko darbo, nuo jo požiūrio ir sugebėjimo organizuoti darbą, nuo jo pelnyto autoriteto visuomenėje.

Seimo pirmininkė priminė, kad dar pernai rudenį, sakydama kalbą Seimo pirmųjų darbo metų sukakties proga, pabrėžė, jog Seimas prastokai vykdo Konstitucijos suteiktą prievolę vykdyti parlamentinę kontrolę, kad patiems Seimo nariams tenka nemaža atsakomybės dalis dėl vangios kovos su korupcija ir šešėline ekonomika, kad Seimo Antikorupcijos komisijos veikla dažnai yra pernelyg vangi ir neatnešanti konkrečių ir piliečių laukiamų rezultatų.

Parlamento vadovė pabrėžia, kad Seimas ir Vyriausybė dar pernai kovą su korupcija paskelbė vienu iš svarbiausių prioritetų, tačiau iki šiol aiškiai matomų teigiamų pasiekimų nėra.

„Pastaruoju metu prezidentė ir Vyriausybės vadovas išsakė nemažai priekaištų tarnyboms, kurių paskirtis yra kovoti su korupcija. Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas pranešė turįs informacijos apie didelio masto kontrabandines ir kitokias nelegalias lėšas, iš kurių finansuojamos politinės partijos, turinčios įtakos rajonuose šalia Kaliningrado srities“, – rašoma I.Degutienės rašte opozicijos frakcijų vadovams.

Seimo pirmininkės nuomone, Antikorupcijos komisijos pirmininkui nedera viešai girtis žinant, kaip veikia kontrabandinė sistema, kas jai vadovauja, ir nesiimti jokių veiksmų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius