-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 16

Į Juodkrantę baidyti kormoranų grįš ornitologai

Po pertraukos į Juodkrantės sengirę grįš petardomis ginkluoti ornitologai ir nuo lizdų su dėtimis baidys perinčius didžiuosius kormoranus. Pernai šie darbai nebuvo vykdomi dėl per vėlai paskelbto minėtų paukščių populiacijos reguliavimo konkurso, tačiau ši klaida tapo lakmuso popierėliu atskleidžiant tikrąją padėtį, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.
Kormoranus bandoma nuvyti, kai jie peri, kad kiaušiniai atšaltų ir nebeišsiristų jaunikliai.
Kormoranus bandoma nuvyti, kai jie peri, kad kiaušiniai atšaltų ir nebeišsiristų jaunikliai. / „Gamtos namų“ nuotr.

„Vienerius metus kormoranai Juodkrantėje nebuvo baidomi, todėl galėjome įsitikinti, ar nesikišant žmogui kolonija plinta, ar ne. Paaiškėjo, kad per tuos metus paukščiai „okupavo“ dar 3 ha sengirės“, – dienraščiui sakė Aplinkos ministerijos (AM) Gamtos apsaugos skyriaus vyriausiasis specialistas Laimutis Budrys.

Ministerija kormoranų baidymo ir kolonijų monitoringo Lietuvoje programai šiemet skyrė 17 tūkst. eurų, iš kurių didžioji dalis bus skirta darbams Juodkrantėje atlikti.

Praėjusių metų pavasarį AM per vėlai susigriebė skelbti konkursą didiesiems kormoranams nuo lizdų baidyti – buvo pavėluota dėl to, kad dėl itin šilto pavasario gamtoje procesai vyko dviem savaitėmis anksčiau nei paprastai. Todėl AM nusprendė sustabdyti darbus ir kormoranai nuo lizdų baidomi nebebuvo pirmą kartą po penkerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius