Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 15 /12:46

Drama Kėdainių progimnazijoje: įsiutęs tėvas buvo pakėlęs kirvį prieš direktorės pavaduotoją, bet policija jį tik išprašė lauk ir atėmė ginklą

Pirmadienį į Kėdainių Juozo Paukštelio progimnaziją su kirviu atėjęs vyras – vieno mokinio tėvas. Taip teigia šios mokyklos mokinių tėvai. Anot jų, vyras su žmona į mokyklą atėjo po to, kai kilo konfliktas tarp 8 klasės mokinių. Rinkosaikste.lt skelbia, kad kartu su tėvais buvo ir mokinio dėdė. Kėdainių vicemero Pauliaus Aukštikalnio žiniomis, policijai sulaukus šio pranešimo buvo paskelbtas aukščiausias pavojaus lygis.
Į J.Paukštelio progimnaziją Kėdainiuose atėjo kirviu ginkluotas piktas mokinio tėvas, jį nuginklavo mokyklos darbuotojai.
Į J.Paukštelio progimnaziją Kėdainiuose atėjo kirviu ginkluotas piktas mokinio tėvas, jį nuginklavo mokyklos darbuotojai. / 15min iliustracija

Keikė ir grasino mokytojams

Kaip pirmadienio vakarą pranešė 15min, 1990 m. gimęs vyriškis su kirviu rankoje į mokyklą atėjo pirmadienį apie 11 val. 20 min.

„Visus išgąsdino ir sutrikdė mokyklos veiklą“, – įvykį pirmadienį vakare komentavo Kauno apskrities VPK budintis pareigūnas. Dieną apie šį įvykį nebuvo pranešta, 15min apie tai sužinojo iš skaitytojo pranešimo.

Šūkavo, vartojo necenzūrinius žodžius, išreiškė nepasitenkinimą mokyklos darbuotojų darbu ir jiems grasino.

Kartu su juo buvo ir 1985 m. gimusi moteris, kuri šūkavo, vartojo necenzūrinius žodžius, išreiškė nepasitenkinimą mokyklos darbuotojų darbu ir jiems grasino.

Kaip muge.eu informavo Bendrojo pagalbos centro atstovė spaudai Vilma Juozevičiūtė, dėl konflikto mokykloje buvo gauti du pranešimai, abu beveik tuo pat metu – 11.32 val.

„Pirmas skambutis buvo gautas iš labai susijaudinusios moters, kuri skundėsi, kad jos 14 metų sūnų užpuolė ir po mokyklą vaikėsi kito vaiko tėvas. Mokyklos darbuotojai esą tam neužkirto kelio, todėl ji atbėgusi iš šalia esančių namų aiškintis situacijos.

Antras skambutis gautas iš mokyklos darbuotojos, kuri teigė, kad į mokyklą atėjo asmuo, kuris turi kirvį ir grasina darbuotojams“, – teigia BPC atstovė.

Rinkosaikste.lt rašo kad 1990 metais gimęs vyras vaikščiojo po gimnazijos koridorius, buvo įėjęs į kabinetus, kuriose mokiniams buvo vedamos pamokos. Tačiau vyras mokinių nelietė, jis šaukė, kad ieško konkrečios mergaitės bei plūdosi.

Incidento metu mokiniams klasėse buvo liepta užsirakinti duris, mokyklos administracija apie incidentą pranešė policijai. Į įvykio vietą atlėkė trys policijos ekipažai.

Dmitrijaus Kuprijanovo/„Rinkos aikštė“ nuotr./Policijos automobilis prie J.Paukštelio progimnazijos
Dmitrijaus Kuprijanovo/„Rinkos aikštė“ nuotr./Policijos automobilis prie J.Paukštelio progimnazijos

Prieš direktorės pavaduotoją buvo pakėlęs kirvį

Rinkosaikste.lt rašo, kad kol į įvykio vietą skubėjo trys policijos pareigūnų ekipažai, mokyklos bendruomenė nelaukė ir ėmėsi veikti.

„Įvykis mokykloje buvo staigus, agresyvus ir reikalaujantis greitos reakcijos. Į mokyklą netikėtai įsibrovę trys asmenys elgėsi agresyviai, šūkavo, grasino, nesileido į kalbas.

Mūsų darbuotojai reagavo apgalvotai, konstruktyviai ir profesionaliai: grėsmingoje situacijoje ėmėsi ryžtingų veiksmų – iš agresyvaus asmens buvo paimtas kirvis ir iškviesta policija.

Mūsų darbuotojai reagavo apgalvotai, konstruktyviai ir profesionaliai: grėsmingoje situacijoje ėmėsi ryžtingų veiksmų – iš agresyvaus asmens buvo paimtas kirvis ir iškviesta policija.

Apie įvykį buvo nedelsiant pranešta Kėdainių rajono savivaldybės administracijai ir Švietimo skyriui. Išvengta liūdnų pasekmių, bet visi esame šokiruoti dėl šio įvykio.

Su Kėdainių rajono savivaldybės administracija aptarti veiksmai dėl mokinių ir darbuotojų saugumo užtikrinimo“, – rinkosaikste.lt sakė progimnazijos direktorė Tereza Sotnik.

„Rinkos aikštės“ archyvo nuotr./Kėdainių Juozo Paukštelio progimnazijos direktorė Tereza Sotnik.
„Rinkos aikštės“ archyvo nuotr./Kėdainių Juozo Paukštelio progimnazijos direktorė Tereza Sotnik.

Muge.eu T.Sotnik patvirtino, kad į mokyklą iš viso buvo įsiveržę trys asmenys – du vyrai ir moteris.

„Šie asmenys yra dviejų mūsų moksleivių tėvai ir dėdė. Kaip vėliau išsiaiškinome, incidentas kilo dėl to, kad šių asmenų dukra pranešė tėvams, kad neva jos brolį mokykloje sumušė vienos iš mūsų mokinių tėtis. Todėl šie asmenys atvyko į mokyklą, neva norėdami padaryti tvarką.

Incidentas kilo dėl to, kad šių asmenų dukra pranešė tėvams, kad neva jos brolį mokykloje sumušė vienos iš mūsų mokinių tėtis. Todėl šie asmenys atvyko į mokyklą, neva norėdami padaryti tvarką.

Abu tėvai galimai buvo afekto būsenoje, jie elgėsi labai agresyviai, šūkavo, keikėsi (dėdė buvo ramus, laikėsi nuošaliau). Tėvas net buvo pakėlęs kirvį prieš mano pavaduotoją. Situacija buvo išties grėsminga. Nors mūsų darbuotojai patyrė tikrai didelį emocinį sukrėtimą, jie elgėsi labai apgalvotai, konstruktyviai ir profesionaliai, todėl niekas šio įvykio metu nenukentėjo, pavyko įkalbėti, kad asmuo atiduotų kirvį“, – apie progimnazijos bendruomenę sukrėtusį incidentą pasakojo direktorė T.Sotnik.

Tėvas net buvo pakėlęs kirvį prieš mano pavaduotoją. Situacija buvo išties grėsminga.

Incidentas įvyko pamokų metu

Įvykis įvyko tuomet, kai gimnazijoje buvo beveik 600 moksleivių ir apie 80 darbuotojų. Tuo metu vyko pamoka.

„Veiksmas vyko pirmo aukšto koridoriuose, įsibrovę asmenys į klases nėjo, tačiau, kai kurie mokytojai, išgirdę triukšmą, užsirakino klasių duris.

Toks įvykis mūsų progimnazijoje yra pirmas. Labai gaila, kad tėvai bando tokiu būdu spręsti iškylančias problemas. Kaip paaiškėjo, jų dukters žinutė apie sumuštą brolį neatitiko tikrovės. Vaikas pats prie tėvų paliudijo, kad kito vaiko tėtis jo nemušė, tik sudrausmino dėl nederamo elgesio“, – muge.eu teigė progimnazijos vadovė.

Kaip paaiškėjo, jų dukters žinutė apie sumuštą brolį neatitiko tikrovės. Vaikas pats prie tėvų paliudijo, kad kito vaiko tėtis jo nemušė, tik sudrausmino dėl nederamo elgesio.

Nesijaučia visiškai saugūs

„Turime šio įvykio filmuotą vaizdo medžiagą ir ją pateiksime policijai. Sužinojome, kad į mokyklą įsiveržę asmenys nėra suimti, tad tikrai negalime jaustis visiškai saugūs. Kai kurie tėvai šiandien net neleido savo vaikų į mokyklą. Esame užrakinę mokyklos duris, kad užtikrintume progimnazijos bendruomenės saugumą“, – muge.eu sakė direktorė T.Sotnik.

Sužinojome, kad į mokyklą įsiveržę asmenys nėra suimti, tad tikrai negalime jaustis visiškai saugūs. Kai kurie tėvai šiandien net neleido savo vaikų į mokyklą. Esame užrakinę mokyklos duris, kad užtikrintume progimnazijos bendruomenės saugumą.

Šoko būsenos buvo ir mokiniai, ir mokytojai

Netrukus po įvykio J.Paukštelio progimnazijoje lankėsi Kėdainių vicemeras Paulius Aukštikalnis ir savivaldybės administracijos direktorius Arūnas Kacevičius.

A.Barzdžiaus nuotr./Kėdainių rajono vicemeras Paulius Aukštikalnis
A.Barzdžiaus nuotr./Kėdainių rajono vicemeras Paulius Aukštikalnis

Kaip 15min sakė P.Aukštikalnis, vakar išsigandę bei šoko būsenos buvo ne tik mokiniai, tačiau ir mokyklos administracija: „Įvykis neeilinis. Svarbu pasakyti, kad mokyklos administracija sureagavo laiku ir nedelsiant iškviesta policija. Pareigūnai atvyko labai greitai. Teko kalbėtis ir su Kėdainių policijos viršininku Alvydu Vaina, tačiau daugiau informacijos žinosime, kai pareigūnai surinks filmuotą medžiagą, kitą informaciją.“

Išsigandę bei šoko būsenos buvo ne tik mokiniai, tačiau ir mokyklos administracija.

P.Aukštikalnio žiniomis, agresyviai nusiteikusi pora sulaikyta mokykloje.

Mokinio mama: vaikams buvo liepta užsirakinti

Kaip 15min teigė vieno mokinio mama, iš karto, išgirdusi savo vaiko pasakojimą apie su kirviu į mokyklą atėjusį vyrą, ši pagalvojo, jog tai – nevykęs humoras. Kitos kėdainietės sūnus pasakojo, jog į mokyklą grįžo po pertraukos ir išvydo policijos automobilius, todėl iš karto nubėgo į pirmą pasitaikiusią klasę.

Visoms klasėms buvo nurodyta užsirakinti klasių duris.

„Visoms klasėms buvo nurodyta užsirakinti klasių duris“, – teigė kėdainiečiai.

Po įvykio mokinių tėvai ėmė kalbėti apie tai, kad rinks parašus, jog vaikas, kurio tėvas atėjo su kirviu, iš mokyklos būtų pašalintas.

Didelio atgarsio šis įvykis sulaukė ir socialiniuose tinkluose. Kėdainiečiai diskutavo, kodėl apie įvykį sužinojo ne iš administracijos, tačiau iš vaikų: „Kodėl mes turime sužinoti iš vaikų? Gal kai kuriems vaikams, kurie buvo epicentre, reikia psichologo pagalbos? Kodėl niekas nepaklausė, kaip jie jaučiasi?“

„Net nestebina, buvo tik laiko klausimas, kada kas nors panašaus nutiks“, – rašė dar viena kėdainietė.

Nesulaikė, tik atėmė kirvį

Kaip 15min teigė Kauno apskrities policija, viešąją tvarką mokykloje pažeidusio vyro ir moters pavardės nesutampa.

Pirminiais duomenimis, asmenys įvykio metu buvo blaivūs, policijos pareigūnams nesipriešino.

Abu jie buvo išprašyti iš ugdymo įstaigos, nesulaikyti.

Vyrui, kuris policijos pareigūnams jau yra žinomas iš anksčiau, įteiktas šaukimas atvykti į Kėdainių rajono policijos komisariatą. Jis bus apklaustas.

Kirvis šiuo metu yra policijos pareigūnų žinioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius