Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 10 21

Į kuriamą karinės technikos muziejų Vilniuje bus atvežtas tankas

Trečiadienį iš Kauno bus gabenamas tankas į Vytauto Didžiojo karo muziejaus (VDKM) Karo technikos ir transporto Vilniaus skyrių.
Tankas
Tankas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Planuojama atvežti abu Karo muziejui priklausančius tankus: sovietinės epochos T-72 ir T-55. Vienas jų apie 10.00 val. bus pakrautas ir 18.00 val., lydimas Karo policijos, išvežtas į Vilnių. Kelionė numatoma truks apie keturias valandas, teigiama Krašto apsaugos ministerijos pranešime.

Šiuos tankus muziejui 2006 m. padovanojo Lenkijos gynybos ministerija. Jie buvo atgabenti veikiantys ir su ginkluote, tačiau pagal tarptautinius įsipareigojimus naudojami tik kaip muziejiniai eksponatai. Iki šiol jie buvo saugomi Kaune, Panemunėje esančiame Lietuvos kariuomenės Taktinės ir logistinės paskirties transporto priemonių registrų centre.

Sovietų sąjungoje sukonstruoti tankai T-72 ir T-55 pagal licenziją buvo gaminami tuometinės Varšuvos pakto šalyse – Čekijoje, Lenkijoje, Jugoslavijoje. Jie sveria per 40 tonų.

Pastaruoju metu iš įvairių Lietuvos vietų intensyviai gabenami eksponatai į kuriamą VDKM Karo technikos ir transporto Vilniaus skyrių. Šiuo metu skyriuje yra per 20 įvairių karinės technikos pavyzdžių.

Kariuomenės vadovybės įsakymu nurašant pasenusią techniką ar ją keičiant nauja, muziejui paliekama po du kiekvieno tipo technikos egzempliorius.

VDKM Karo technikos ir transporto Vilniaus skyriaus atidarymas planuojamas lapkričio 4 dieną.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius