Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 19

Į pirmą klasę – per Švietimo skyrių

Panevėžio miesto savivaldybės administracijos Švietimo skyrius baigia rengti moksleivių priėmimo į bendrojo lavinimo mokyklas tvarką, pagal kurią vaikai į pirmąsias mokyklų klases bus priimami centralizuotai – per Švietimo skyrių.
Rugsėjo 1-osios šventė
Rugsėjo 1-osios šventė / Sauliaus Žiūros/BFL nuotr.
Temos: 2 Mokykla Panevėžys

„Jei pritars Savivaldybės taryba, nuo balandžio pirmosios būsimųjų pirmokų tėvai turės kreiptis į mūsų skyrių ir pateikę vaiko gimimo liudijimą, sveikatos ir gyvenamosios vietos deklaravimo pažymas rašyti prašymus priimti į vieną ar kitą mokyklą. Pasirinkus ugdymo įstaigą pagal gyvenamąjį mikrorajoną, vaikui išsyk bus garantuota mokymosi vieta. Pasirinkus ne gyvenamąjį mikrorajoną aptarnaujančią mokyklą, joje bus pasiūlyta mokytis esant laisvų vietų. Apie tai tėvai bus informuoti iki birželio 1-osios. Tuomet jie galės spręsti – vesti vaiką į savo mikrorajono mokyklą ar rinktis tą, kurioje dar yra laisvų vietų. Apie visas mieste esančias laisvas vietas informaciją surinks Švietimo skyrius“, – sako Švietimo skyriaus vyr. specialistas Eugenijus Kuchalskis.

Savarankiškai pirmokus priims tik neturinčios aptarnaujamų mikrorajonų katalikiškos pakraipos įstaigos – K.Paltaroko gimnazija ir A.Lipniūno vidurinė mokykla, iki naujų mokslo metų pradžios turinti tapti pagrindine, praneša Panevėžio miesto savivaldybė.

„Miesto mokyklose laukiame ir Panevėžio rajono vaikų. Jie galės rinktis laisvų vietų turinčias įstaigas“, – teigia E.Kuchalskis.

Tikimasi, kad naujoji priėmimo į pirmąsias klases tvarka užtikrins šio proceso skaidrumą, optimalų klasių užpildomumą, padės reguliuoti moksleivių srautus. Be to, Švietimo skyrius tėvams galės suteikti visą informaciją apie laisvas vietas mokyklose.

2008-2009 mokslo metais pirmose miesto ugdymo įstaigų klasėse mokėsi 930 moksleivių, rudenį planuojama sulaukti 950 pirmokų.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius