Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 02 19 /14:48

Į prezidentus kandidatuojantis Valdemaras Tomaševskis: trečias kartas nemeluoja

Prezidento rinkimuose dalyvauti nusprendęs Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) pirmininkas, europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis antradienį teigė apsisprendęs kandidatuoti, nes anksčiau prezidento rinkimuose jam pasirodyti pavyko visai neblogai.
Valdemaras Tomaševskis
Valdemaras Tomaševskis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Politinės kampanijos dalyviu V.Tomaševskis registravosi paskutinę dieną, tačiau tam reikiamus dokumentus Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) atnešė ne pats, o partijos kolega, parlamentaras Jaroslavas Narkevičius.

Antradienį komentuodamas sprendimą, europarlamentaras buvo lakoniškas.

„Kodėl buvo priimtas toks sprendimas? Viena vertus, man tai ne naujovė, kadangi du kartus dalyvavau prezidento rinkimuose. Buvo gautas pakankamai didelis palaikymas“, – antradienį Seime surengtoje spaudos konferencijoje sakė jis.

V.Tomaševskis yra dalyvavęs 2009 ir 2014 metų prezidento rinkimuose.

2009 m. rinkimuose, sulaukęs 4,68 proc. balsavusių rinkėjų palaikymo, užėmė ketvirtą vietą. 2014 m. rinkimuose, sulaukęs 8,23 proc. rinkėjų palaikymo, liko penktas.

„Kaip liaudyje sakoma, trečias kartas nemeluoja“, – antradienį spaudos konferencijoje sakė jis.

Paklaustas, kodėl kandidatuoja į prezidentus, o ne Vilniaus merus, V.Tomaševskis sakė, kad šis klausimas jau yra pasenęs.

„Vyksta rinkimai Vilniaus mero, mes turime labai stiprų kandidatą, vicemerę dabartinę, Tamošiūnaitę. Visos apklausos, padarytos sąžiningai, rodo, kad pasieks labai gerą rezultatą“, – apie savo partijos kandidatę kalbėjo jis. Sostinės vicemerę Editą Tamošiūnaitę partijos pirmininkas vadino stipriausia kandidate Vilniuje.

V.Tomaševskis nuo 1999 m. – Lietuvos lenkų rinkimų akcijos pirmininkas, 2000-2009 m. – Seimo narys. Nuo 2009 m. – Europos parlamento narys. Priklauso Europos konservatorių ir reformistų frakcijai. Apie kandidatus į prezidento postą plačiau skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius