Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 04 23

Į privačius slaugos namus mamą paguldžiusi kaunietė: kai ją pamačiau ligoninės reanimacijoje – pradėjau verkti pasikūkčiodama

Balandžio 20-ąją kaunietė Diana Kažukauskienė sulaukė skaudžios žinios iš Trakų ligoninės. Mirė 84 metų jos mama Sofija Marijona Koržinevskienė. Į ligoninę kritinės būklės moteris buvo atvežta iš privačių Trakuose esančių slaugos namų „Addere Care“. D.Kažukauskienė įsitikinusi, kad čia kelias savaites mama buvo tinkamai nesirūpinama.
S.M.Koržinevskienė gulėjo Trakuose esančiuose slaugos namuose „Addere Care“
S.M.Koržinevskienė gulėjo Trakuose esančiuose slaugos namuose „Addere Care“ / Žygimanto Gedvilos ir asmeninio albumo nuotr.

Mamą slaugė pusšeštų metų

„Savo mamą, kuriai – senatvinė demencija, namuose slaugiau pusšeštų metų. Pajutau, kad nebepatempiu. Buvau pervargus, taip pat – ir psichologiškai.

Mano mama nebuvo sunkus ligonis, kurį reiktų vartyti, kelti. Ji buvo gana savarankiška, nebuvo ant lovos gulintis ligonis. Tačiau jai visuomet reikėjo pagalbos – pagalbos atsikelti, įlipti į vonią, pagalbos nusirengti. Jei niekas nepasakytų – net miegojusi būtų su batais. Kitaip tariant, ji viską darė pati, tačiau jai reikėjo padėti“, – sakė D.Kažukauskienė.

Kiekvieną rytą, prieš darbą, dukra pasirūpindavo mama, palikdavo jai pietus. Išeidama į darbą kaunietė užsukdavo dujas, jos namuose langai buvo neatsidarantys – visa tai dėl mamos saugumo. O vakare, sugrįžus iš darbo – vėl rūpestis mama. Tiek laiko Diana negalėjo niekur išvažiuoti, atostogauti ir kiekvieną dieną privalėjo būti namuose. Toks, sako ji, yra gyvenimas su slaugomu ligoniu.

„Pajutau, kad jei nepailsėsiu – aš tiesiog daugiau nebeištempsiu, negalėsiu jos prižiūrėti. Tada draugė pasakė, kad tokiems ligoniams per metus priklauso keturi mėnesiai slaugos namuose, kuriuos kompensuoja ligonių kasos.

Pagalvojau, kad kodėl ne? Išvažiuočiau atostogauti, jau planus savo pradėjau kurti. Tada nuėjau pas šeimos gydytoją, o ji patarė – tik neatiduokit į blogus, jei jau išrinksite“, – kalbėjo D.Kažukauskienė.

Užsiregistravo į privačius slaugos namus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius