Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 25

„Valstiečiai“ A.Veryga ir A.Kubilienė vietoj Seimo posėdžio išvyko reklamuoti R.Janutienės?

Žiemgalos vienmandatėje rinkimų apygardoje į Seimą bandysianti būti išrinkta žurnaliste save vadinanti Rūta Janutienė Šiaurės Lietuvoje, kaip matyti iš jos feisbuko paskyros, jau vykdo aktyvią kampaniją. Ketvirtadienį socialiniame tinkle ji pasidalijo keliais vaizdo įrašais, kuriuose užfiksuotas sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga. Vienas tokių įrašų su ministru pažymėtas kaip „#politinereklama“. A.Verygos patarėja tikino, kad agitacijos darbo metu jis nevykdė.
R.Janutienė pažymėjo, kad tai – politinė reklama
R.Janutienė pažymėjo, kad tai – politinė reklama / Transliacijos feisbuke stopkadras

R.Janutienę kandidate į Seimą Žiemgalos vienmandatėje rinkimų apygardoje, kur rinkimai vyks rugsėjo 8 dieną, kelia dvi politinės partijos – Naglio Puteikio vadovaujama Lietuvos centro partija ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS).

Jos vicepirmininkas A.Veryga, sveikatos apsaugos ministras ir Seimo narys, ketvirtadienį darbo dienos metu, kaip galima suprasti iš tiesioginių R.Janutienės transliacijų feisbuke, lankėsi Joniškio rajone: Gataučių kaime, Joniškio ligoninėje.

Stopkadras iš feisbuko transliacijos/A.Veryga ir A.Kubilienė
Stopkadras iš feisbuko transliacijos/A.Veryga ir A.Kubilienė

Jo darbotvarkėje išvyka į Joniškio rajoną nebuvo nurodyta.

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) interneto svetainėje skelbiamoje vadovybės darbotvarkėje apie tai, ką šiandien veikia A.Veryga, nesakoma nieko.

Seimo interneto svetainėje nurodoma, kad liepos 25 dieną 10 valandą A.Veryga turėjo dalyvauti Seimo rytiniame posėdyje. Tačiau iš ryto jis posėdyje nesiregistravo.

Kaip matyti iš R.Janutienės transliacijų feisbuke, ketvirtadienį Joniškio rajone lankėsi ir Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė Asta Kubilienė.

Seimo interneto svetainėje skelbiamoje darbotvarkėje nurodyta, kad ketvirtadienį LVŽS atstovaujanti parlamentarė dalyvaus Seimo rytiniame posėdyje. Jame „valstietė“ nesiregistravo.

Tačiau taip pat rašoma, kad ji vizituos Joniškio ligoninę, konsultacinę polikliniką, greitosios medicinos pagalbos stotį, psichikos sveikatos centrą, Gataučių ambulatoriją.

Su A.Veryga ir A.Kubiliene telefonu ketvirtadienį popiet susisiekti nepavyko – jie nekėlė telefono ragelių.

Aktyvi susitikimų dalyvė

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Rūta Janutienė
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Rūta Janutienė

R.Janutienė savo feisbuko paskyroje ketvirtadienį tiesiogiai transliavo A.Verygos ir A.Kubilienės susitikimą Gataučiuose bei apsilankymą Joniškio ligoninėje.

„Aurelijus Veryga Gataučiuose. Galima klausti! #politinereklama apie gandus ir realybę“, – rašoma jos socialinio tinklo paskyroje.

Kaip matyti iš įrašų, aktyvi susitikimų dalyvė buvo ir pati R.Janutienė. Dalijosi nuomone, uždavė klausimų.

Paskutinėje transliacijoje iš Joniškio ligoninės R.Janutienė filmavo tuščią operacinį bloką.

„Tai kelia minčių, ar ne?“ – transliacijos metu kalbėjo ji.

Priminsime apie SAM puoselėtus planus optimizuoti ligoninių tinklą. Kaip spėjo kai kurie opozicijos politikai, greičiausiai – ir uždarant kai kurias mažesnes provincijos ligonines.

Vizitą pripažino ne iš karto

Kaip matyti iš R.Janutienės transliacijos feisbuke, kartu su A.Veryga ir A.Kubiliene Joniškio ligoninėje taip pat lankėsi ir LVŽS Joniškio rajono skyriaus pirmininkė Rimantė Misiūnienė.

Susisiekus su ja telefonu apie 14 valandą politikė teigė esanti labai užsiėmusi ir prašė paskambinti vėliau.

Paklausus, ar pas juos Joniškio rajone šiandien vieši A.Veryga ir A.Kubilienė, R.Misiūnienė atsakė: „Reikia pasidomėti. Ko gero, gal, nežinau“.

Tačiau pasakius, kad R.Janutienės tiesioginėje transliacijoje ji matyti stovinti greta ministro ir Seimo Sveikatos reikalų komiteto vadovės, R.Misiūnienė kiek sutriko.

„Ai, tai, nu, niekas nepameluota“, – pasakė Joniškio rajono „valstiečių“ lyderė ir paskubėjo atsisveikinti.

Tikino, kad neagituoja

Sveikatos apsaugos ministro patarėja Lina Bušinskaitė patvirtino, kad A.Veryga ketvirtadienį lankosi Joniškyje.

„Tai vienas iš daugelio ministro A.Verygos vizitų po Lietuvą, kuomet jis lanko gydymo įstaigas, bendrauja su medikų ir pacientų bendruomenėmis, miestų ir miestelių vadovais. Vizitas į Joniškį – ne išimtis. Tokie vizitai į regionus vyksta nuolat, ministras juose lankosi nuo savo darbo pradžios Sveikatos apsaugos ministerijoje, kai kurie regionai aplankyti ir ne po vieną kartą.

Tokie susitikimai reikalingi ir naudingi, nes ministras gali iš arčiau ir iš pirmų lūpų išgirsti problemas, susijusias su sveikatos apsauga regionuose“, – teigė ji.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Spaudos konferencija Sveikatos apsaugos ministerijoje
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Spaudos konferencija Sveikatos apsaugos ministerijoje

Pasak L.Bušinskaitės, ministras A.Veryga nevykdo jokios agitacijos. „Kaip jau minėta, tai eilinė jo išvyka į regionus, kurios visos savo turiniu yra panašios“, – sakė sveikatos apsaugos ministro patarėja.

Vizito Joniškyje metu, kaip nurodė L.Bušinskaitė, A.Veryga aplankė Gataučių ambulatoriją, susitiko su Gataučių seniūnijos gyventojais, lankėsi Joniškio ligoninėje, poliklinikoje ir greitosios medicinos pagalbos stotyje.

Nuo 15 valandos lankys Joniškio visuomenės sveikatos biurą, Psichikos sveikatos centrą bei privačias medicinos įstaigas.

16.30 valandą yra numatytas A.Verygos susitikimas prie arbatos puodelio Joniškio „Žilvino“ pramogų centro salėje.

Gyventojai kreipėsi į A.Matulą

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos (EPK) pirmininkas konservatorius Antanas Matulas mano, kad dėl tokios priežasties negalima praleisti Seimo plenarinių posėdžių.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Antanas Matulas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Antanas Matulas

„Aiškiai yra reglamentuota, dėl kokių priežasčių yra pateisinama. Jeigu dar ministras gali šiek tiek daugiau ir galima per posėdį važiuoti į susitikimus ir renginius, tai Seimo narė A.Kubilienė, tuo labiau, kad yra Seimo EPK narė, be abejonės, kad be sutikimo, be leidimo negalėjo, mano manymu, išvažiuoti. Gali būti, kad tai yra etikos pažeidimas, Etikos kodekso ir Statuto pažeidimas“, – komentavo jis.

Kartu A.Matulas pridūrė girdėjęs, kad prezidentas Gitanas Nausėda turi abejonių dėl tolimesnio A.Verygos darbo.

„Tai, manau, kad tas gestas dalyvauti rinkimų kampanijoje, jeigu tikrai taip yra, jam nepasitarnaus“, – pastebėjo jis.

Tai, manau, kad tas gestas dalyvauti rinkimų kampanijoje, jeigu tikrai taip yra, jam nepasitarnaus.

A.Matulas minėjo sulaukęs skambučių iš Joniškio. Anot Seimo EPK pirmininko, žmonės klausė, ar gali kreiptis dėl to į parlamento etikos sargus.

„Jeigu gausime tokį skundą, be abejo, kad reikia svarstyti“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius