Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 04

I.Šimonytė apie ministrų „atšalimą“: nesuprantu, nuo ko turi atšalti, jei ir toliau dirbs valstybei

Premjerė Ingrida Šimonytė nekomentuoja prezidento Gitano Nausėdos sprendimo neskirti dviejų buvusių ministrų – Lino Linkevičiaus ir Raimundo Karoblio – ambasadoriais. Tačiau Vyriausybės vadovė tikina nesuprantanti tokio sprendimo motyvų. Ji kelia klausimą, nuo ko žmonės, dirbę valstybei, turi atšalti, jei ir toliau dirbs valstybei.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Prezidentas G.Nausėda buvusių krašto apsaugos ir užsienio reikalų ministrų R.Karoblio ir L.Linkevičiaus nutarė neskirti ambasadoriais, nes jiems, šalies vadovu įsitikinimu, reikalingas „politinio atšalimo“ laikotarpis.

Kokios trukmės, prezidentas neįvardijo – esą kiekvienu atskiru atveju derėtų spręsti individualiai.

I.Šimonytė teigė vertinanti buvusius ministrus už jų patirtį.

„Vertinu buvusius ministrus kaip turinčius milžinišką patirtį ir galinčius savo valstybei padaryti pakankamai daug“, – komentare, kurį 15min perdavė jos patarėja Rasa Jakilaitienė, dėstė premjerė.

LR Prezidento kanceliarijos/R.Dačkaus nuotr./Prezidentas susitinko su Ministre Pirmininke Ingrida Šimonyte
LR Prezidento kanceliarijos/R.Dačkaus nuotr./Prezidentas susitinko su Ministre Pirmininke Ingrida Šimonyte

Šalies vadovo sprendimo ji nekomentavo.

„Prezidento požiūrio vieno ar kito konkretaus asmens atžvilgiu nevertinu, bet sakyčiau, kad nelabai suprantu nuo ko žmogus, dirbęs valstybei, turėtų atšalti, jeigu jis ir toliau nori dirbti valstybei“, – pažymėjo I.Šimonytė.

Ambasadorių paieškos tęsiasi

Tiesa, gali būti, jog ne reikiamybė „politiškai atšalti“ yra tikroji priežastis, kodėl G.Nausėda buvusio krašto apsaugos ministro R.Karoblio nutarė neskirti ambasadoriumi Briuselyje ar Vašingtone.

Naujienų agentūros BNS ir LNK žinių šaltinių žiniomis, tai gali būti susiję su Antrojo operatyvinių tarnybų departamento (AOTD) direktoriaus skyrimo aplinkybėmis.

Esą prezidentas aktyviai dalyvavo karinės žvalgybos vadovo skyrimo procese, nors Žvalgybos įstatymas numato, kad šio pareigūno paskyrimas – krašto apsaugos ministro prerogatyva.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Raimundas Karoblis, Linas Linkevičius, Gitanas Nausėda
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Raimundas Karoblis, Linas Linkevičius, Gitanas Nausėda

Prezidentūra nekomentavo, ar G.Nausėda siūlė kandidatą į karinės žvalgybos vadovus, ar jo kandidatas ir buvo paskirtas, ar šalies vadovo ir tuometinio krašto apsaugos ministro R.Karoblio požiūriai dėl kandidatūrų sutapo, bet pateikė bendresnio pobūdžio atsakymą.

„AOTD vadovą savo sprendimu skiria krašto apsaugos ministras, todėl tik jis pats ir gali pakomentuoti, kodėl nusprendė paskirti dabartinį departamento vadovą. AOTD vadovas buvo atrinktas laikantis galiojančių teisės aktų reikalavimų bei nacionalinio saugumo interesų“, – BNS nurodė prezidento atstovas spaudai Antanas Bubnelis.

„Prezidento vertinimu, E.Paulavičius (dab. AOTD vadovas Elegijus Paulavičius – 15min) savo pareigas eina tinkamai“, – pridūrė jis.

Dėl to, kas turėtų užimti laisvas ambasadorių pozicijas Vašingtone ir Briuselyje, derybos tęsiasi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius