Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 10

I.Šimonytė: pirmiausia ketinama kompensuoti nuostolius dėl vėtros padarytos žalos būstui

Premjerą pavaduojanti finansų ministrė Ingrida Šimonytė sako, kad pirmiausia ketinama kompensuoti nuostolius, kuriuos savaitgalį siautusi vėtra padarė gyventojų būstui.
Finansų ministrė Ingrida Šimonytė.
I.Šimonytė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Tikrai manau, jog sprendimų rasime tokių, kad žmonėms, kurių būstui, ten, kur jie gyvena, padaryta žala, pirmiausia būtų šie nuostoliai kompensuoti“, – apsilankiusi Varėnos rajone žurnalistams sakė I.Šimonytė.

„Kiti nuostoliai, kaip ūkiniai pastatai, galbūt kapinės ir panašūs žmonėms svarbūs dalykai gali būti vėlesnio laikotarpio dalykas. Pirmiausia reikia sutvarkyti situaciją taip, kad žmonės galėtų gyventi savo namuose“, – Sarapiniškių kaime sakė ministrė.

Kartu su prezidente į vėtros nusiaubtą gyvenvietę atvykusi I.Šimonytė sakė, kad stichinių nelaimių padarinių likvidavimui yra skirtas Vyriausybės rezervo fondas, kuris šiuo metu yra ribotas, todėl nuostolius reikia dalintis „broliškai“.

„Manau, kad kooperuosime lėšas. Žiūrėsime, kiek draudimas dengs tų nuostolių, kiek savivaldybė galės kompensuoti. Vyriausybės rezervas dabar yra apribotas, ko gero, 4 mln. litų iš viso – daugiau Vyriausybės rezervo negu jo yra skirti nėra įmanoma. Reikia turėti omenyje, kad yra nukentėjusių ir daugiau savivaldybių, ir tuos nuostolius reikės kažkaip broliškai pasidalinti naudojant tas viešąsias lėšas“, – aiškino Finansų ministerijos vadovė.

Pasak I.Šimonytės, Varėnos rajono savivaldybė elgiasi teisingai „darydama darbus iš karto ir palikdama pinigų klausimą vėlesniam laikui, todėl, kad žmonėms reikia gyventi dabar“.

Rugpjūčio 8–osios naktį škvalas Lietuvoje nusinešė mažiausiai keturių žmonių gyvybes – du vyrai žuvo Varėnos rajone, dvi moterys – Prienų bei Šiaulių rajonuose. Dar du žmonės Varėnos rajone užvirtus medžiui buvo smarkiai sužaloti.

Savivaldybės, kelininkai, miškininkai padarytą žalą skaičiuoja milijonais litų. Nuo škvalo smarkiai nukentėjo Kaunas, Varėnos, Alytaus, Trakų ir Šalčininkų rajonai. 

DAUGIAU INFORMACIJOS APIE AUDRĄ LIETUVOJE

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius