TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 04 18

I.Šimonytės sąlyga K.Navickui: nurodė, kada kels klausimus daug kritikos sulaukiančiam ministrui

Premjerė Ingrida Šimonytė sakė, kad jeigu pasėlių deklaravimo procesas bus kažkokiu būdu nesėkmingas, ji turbūt turės pagrindo kelti klausimus žemės ūkio ministrui Kęstučiui Navickui. Kartu pridūrė, kad nebūtinai taip bus.
Ingrida Šimonytė, Kęstutis Navickas
Ingrida Šimonytė, Kęstutis Navickas / BNS nuotr./15min koliažas

Naujienų agentūros ELTA šaltinių duomenimis, K.Navicko likimo poste klausimas yra siejamas su tuo, kiek bus sėkmingas pasėlių deklaravimo procesas.

I.Šimonytė antradienį žurnalistams Seime sakė, kad komentuoti tai jai sunku.

„Vėlgi esą, šaltinių duomenų, teigė, sakė, pasakė vienaakė – man visą laiką komentuoti sunku, nes aš tų šaltinių nepažįstu, nepažįstu aš tų draugų.

Bet pasakysiu labai paprastai, kad tai, kas dabar vyksta, yra įprastas Seimo reiškinys. Opozicija mato reikalą dabar organizuoti interpeliaciją opozicijos valia. Ji vyks ketvirtadienį“, – komentavo premjerė.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Kęstutis Navickas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Kęstutis Navickas

Ji pridūrė, kad į šį procesą žiūri kiek kitaip. Pasak I.Šimonytės, labai daug priekaištų K.Navickui yra ne dėl jo darbo, o dėl to, kad galbūt dalis bendruomenės ar dalis žemdirbių įsivaizduoja, kad žemės ūkio ministro veiklos kokybė vertinama pagal tai, kiek jis gali trukdyti aplinkos ministrui daryti savo darbą.

Jos teigimu, turbūt daugiausia įtampos kyla dėl prisitaikymo prie žaliojo kurso. Tai kelia nemažai įtampų žemės ūkyje.

„Nesakau, kad viskas, kas vyksta, vyksta tobulai. Todėl kad tikrai tam tikrais atvejais ilgiau pasėdėjus ir ilgiau padiskutavus galima rasti ir racionalesnių sprendimų. Tačiau jų ne visada yra ieškoma. Dažnai jų ieškojimas prasideda tada, kada prasideda kažkokios didesnės įtampos.

Bet vis dėlto žalias kursas yra ne tik Europos Sąjungos ir Vyriausybės bendras uždavinys. Bet ir nemanau, kad ministrų darbo kokybė yra matuojama pagal tai, kiek jie sugeba su kitais ministrais ginčytis arba mušti, nes Vyriausybės yra kolektyvinis organas. Be to, Vyriausybė sprendimus rengia ir teikia kolektyviai, atsako taip pat kolektyviai“, – aiškino ministrų kabineto vadovė.

I.Šimonytė sakė priekaištų, kad K.Navickas nepatinka dėl to, jog yra „pelkių ministras“, nelaiko rimtais.

Darbas – esą kitas dalykas.

Kadangi dabar vyksta vienas didžiausių iššūkių – prasidėjo pasėlių deklaravimas, yra daug naujovių, tikrai rimtų praktinių iššūkių.

„Ir neslėpsiu – labai paprastai pasakysiu: jeigu šis procesas bus kažkokiu būdu nesėkmingas, tai tada jau už darbo rezultatą – t. y. kad nepadarytas darbas tinkamai, turbūt aš turėsiu pagrindo kelti ministrui klausimus. Bet negaliu sakyti, kad būtinai taip bus. Todėl nenoriu ir spekuliuoti.

O dėl to, kad kažkam ministras patinka ar nepatinka, ar taip man būtų paprasčiau, ar taip būtų lengviau, ar taip galėtų apie kažką kitą pakalbėti, ne apie ministrą K.Navicką, mano vertinimu, tie argumentai nėra patys rimčiausi sprendžiant, ar ministras gali toliau dirbti Vyriausybėje“, – pažymėjo I.Šimonytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius