Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 28

I.Šimonytė stojo mūru už kritikuojamus ministrus: mato nemažai piktybiško veikimo

Premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad jai nesuprantama kai kurių politikų kritika dėl migrantų krizės valdymo jos vadovaujamos Vyriausybės nariams – pirmiausia vidaus reikalų ministrei Agnei Bilotaitei ir užsienio reikalų ministrui Gabrieliui Landsbergiui. Vidaus reikalų sistemoje ji įžvelgia bandymus trukdyti dirbti. Kritiką G.Landsbergiui įvertino kaip nesusipratimą.

„Aš girdžiu labai labai keistus pastebėjimus ministrų atžvilgiu, ypač – ministro G.Landsbergio. Todėl, kad priekaištauti ministrui G.Landsbergiui dėl to, kas yra Lietuvos Respublikos politika pastaruosius dvidešimt keletą metų, yra, mano supratimu, kažkoks nesusipratimas.

Todėl, kad Lietuva praėjusioje Seimo kadencijoje nepripažino Baltarusijos rinkimų rezultatų, priėmė labai griežtą tai vertinančią Seimo rezoliuciją, už kurią balsavo visos parlamentinės partijos, galbūt išskyrus vieną kitą Seimo narį, kuris turi atskirą nuomonę įvairiais klausimais“, – trečiadienį spaudos konferencijoje po Vyriausybės posėdžio sakė I.Šimonytė.

Taip pat I.Šimonytė teigė, kad iš Atėnų į Vilnių skridusį lėktuvą, kuriame buvo baltarusių žurnalistas Romanas Protasevičius ir 100 mūsų šalies piliečių, užgrobė ne G.Landsbergis, o Baltarusijos režimas.

Dėl sankcijų Baltarusijos režimui buvo sutarta Europos Vadovų Taryboje.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ingrida Šimonytė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ingrida Šimonytė

Keistai premjerei skamba ir užsienio reikalų ministrui reiškiama kritika dėl vizito Irake.

Jai atrodo, kad tai yra vienas tų atvejų, jog jeigu kažką darysi, gausi per kepurę, ir jeigu kažko nedarysi, taip pat per ją gausi.

„Tai ministras G.Landsbergis bent jau pabandė“, – nurodė I.Šimonytė.

Bandymas sieti padidėjusį skrydžių iš Bagdado į Minską skaičių su užsienio reikalų ministro vizitu į Iraką, Vyriausybės vadovės akimis, yra daugiau nei juokingas.

Informacija apie tai, kad ketinama didinti reisų skaičių, esą buvo žinoma turbūt nuo birželio pradžios.

Užsienio reikalų ministerijos nuotr./Gabrielius Landsbergis
Užsienio reikalų ministerijos nuotr./Gabrielius Landsbergis

Pasak I.Šimonytės, reikalaujama, kad diskusijose su Iraku dėl nelegaliai mūsų šalyje atsidūrusių šios valstybės piliečių grąžinimo dalyvautų Europos Sąjunga.

„Tai tikrai aš tą kritiką vertinu kaip nesusipratimą. Ir labai džiaugiuosi, kad prezidentas vakar taip pat priminė, kad užsienio politika Lietuvos Baltarusijos atžvilgiu yra tikrai ne ministro G.Landsbergio sugalvota“, – teigė ji.

Pasitaiko klaidų

Vidaus reikalų sistemoje, I.Šimonytės teigimu, daug dalykų būtų galima padaryti greičiau ir efektyviau.

Tačiau esą atsiranda erdvės politiniams procesams – tiek vietiniams, tiek nacionaliniams, kurie gal būtų suprantami kaip kritika Vyriausybei, nes, kada yra ekstremali situacija, daug dalykų tenka daryti greitai ir dėl to pasitaiko klaidų.

„Tačiau aš matau ir kitokio veikimo. Tai yra bandymo trukdyti iš esmės visai vidaus reikalų sistemai ir ministrei taip pat dirbti savo darbą. Pavyzdžiui, Valstybės sienos apsaugos tarnyba tikrai galėtų žymiai efektyviau vykdyti savo pareigas, jeigu neturėtų tuo pat metu rūpintis užkardose esančiais migrantais.

Tačiau užkardose esančius migrantus išvežti į kitas dislokacijos vietas, kur jais būtų galima pasirūpinti jau centralizuotai ir ne pasieniečių rankomis, yra trukdoma. Ir trukdoma sąmoningai, mano supratimu“, – pabrėžė premjerė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dieveniškių bendruomenės protestas prie VRM
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Dieveniškių bendruomenės protestas prie VRM

Todėl, pasak I.Šimonytės, natūralu, kad A.Bilotaitė ir Vyriausybė susilaukia daug kritikos.

Ji tikino tą kritiką priimanti. Esą ten, kur galima, stengiamasi pasitaisyti.

„Bet labai gaila, kad šitame procese yra nemažai veikimo, kurį aš galėčiau įvardyti kaip piktybišką“, – nurodė Vyriausybės vadovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius