Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 04

I.Šimonytė su EK vadove aptarė paramą Ukrainai, žingsnius šaliai siekiant ES narystės

Premjerė Ingrida Šimonytė Šveicarijoje su Europos Komisijos vadove aptarė paramą Rusijos karo griaunamai Ukrainai, būtinybę toliau spausti Maskvą Europos Sąjungos (ES) sankcijomis.

Kaip pranešė Vyriausybė, Lugane pirmadienį susitikusi su Ursula von der Leyen ministrė pirmininkė aptarė ir tolesnius žingsnius po ES kandidačių statuso suteikimo Ukrainai ir Moldovai bei kandidatės perspektyvos Sakartvelui.

Aptartas ir RRF (Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonės) įgyvendinimas, ES energetinio saugumo stiprinimas.

„Susitikimo metu buvo aptarta būtinybė nepasiduoti Rusijos šantažui bei spaudimui. Premjerė atkreipė dėmesį, kad Rusijos hibridinės atakos tęsis, bet esame pasirengę vieningai jas atlaikyti“, – teigiama Vyriausybės pranešime.

I.Šimonytė padėkojo EK pirmininkei už Komisijos siūlymą Ukrainai ir Moldovai suteikti ES kandidatės statusą, kurio pagrindu ES vadovai priėmė šį sprendimą.

Premjerė akcentavo būtinybę konkrečiomis priemonėmis padėti šalims įgyvendinti joms išsakytas rekomendacijas.

„Lietuva pasirengusi stiprinti savo teikiamą ekspertinę bei techninę paramą Ukrainos ir Moldovos eurointegracinėms reformoms, o geresniam planavimui pasitarnaus detalūs Europos Komisijos vertinimai, kuriose srityse labiausiai reikalinga pagalba“, – sakė ministrė pirmininkė.

I.Šimonytė pakvietė EK ir toliau tęsti spaudimo Rusijai politiką bei lyderiauti formuojant tolesnes ES sankcijas karą Ukrainoje tęsiančiai Rusijai, „nepamirštant ir Aliaksandro Lukašenkos režimo nusikalstamų veiksmų tiek prieš baltarusių tautą, tiek ir įtraukiant Baltarusiją į karą prieš Ukrainą“.

Rusijai vasario pabaigoje pradėjus karą prieš Ukrainą, Vakarai ėmėsi virtinės sankcijų prieš Maskvą ir jos satelitu vadinamą Minską, beveik prieš dvi savaites ES lyderiai sutarė dėl kandidatės į Bendriją statuso suteikimo Ukrainai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius