Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 11 15

I.Šimonytė: už tai, kad muitininkams trūksta pinigų, jie iš dalies atsakingi ir patys

Finansų ministrė Ingrida Šimonytė teigia nesistebinti dėl to, kad Muitinės departamentui trūksta lėšų atlyginimų fonde, ir pabrėžia, jog iš dalies dėl to kalta pati institucija.
Finansų ministrė Ingrida Šimonytė.
Finansų ministrė Ingrida Šimonytė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Muitinės departamento, kaip ir daugelio kitų institucijų, teiginiai, kad trūksta darbo užmokesčio, manęs labai nestebina. Tikrai nepažįstu nė vienos institucijos, kuri pasakytų, kad jai jo pakanka. Nenuostabu, darbo užmokesčio fondai buvo mažinami, tačiau pats protingiausias sprendimas institucijoms, įskaitant ir tą pačią muitinę, buvo laiku priimti sprendimus dėl struktūros optimizavimo. Tai ne visur buvo padaryta, tai galioja ir muitinei. Galiu tik išreikšti apgailestavimą, kad sprendimai dėl Panevėžio ar Šiaulių teritorinių muitinių buvo priimti tik šiais metais. Tą reikėjo padaryti praėjusiais metais ir problema būtų atitinkamai mažesnė. Taip, spaudimas yra didesnis nei kitose institucijose, dėl to kitų metų biudžete siūloma numatyti dalį darbo užmokesčio fondo muitinės sistemai atkurti“, – sakė I.Šimonytė.

Tačiau ministrė taip pat pabrėžė, kad  kitų minėtas darbo užmokesčio fondas nebus atkurtas tokiu mastu, kaip buvo prieš krizę.

Ministrė akcentavo, kad Muitinės departamentas privalo optimizuoti savo struktūrą: „Viršininkų ir kabinetinių darbutojų turi būti mažiau. Daugiau dėmesio ir paramos turėtų būti skirta tiems žmonėms, kurie dirba postuose ir atlieka patį sunkiausią darbą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius