-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 12 /16:31

Į STT agentų rankas pakliuvęs Eligijus Masiulis: „Esu žmogiškai labai sukrėstas“

Ketvirtadienio rytą Specialiųjų tyrimų tarnybai paskelbus, kad Liberalų sąjūdžio lyderis Seimo narys Eligijus Masiulis įtariamas paėmęs apie 100 tūkst. eurų kyšį iš „MG Baltic“ koncerno vadovų, šis politikas dingo kaip į vandenį. Vakarop paaiškėjo, kad E.Masiulis su STT agentais bendravo savo bute Vilniaus Mindaugo gatvėje.

STT pranešė, kad ketvirtadienio rytą darė kratas ne tik E.Masiulio namuose, jo automobilyje, Liberalų sąjūdžio būstinėje, bet ir „MG Baltic“ koncerno patalpose bei jo vadovų Dariaus Mockaus ir Raimondo Kurlianskio kabinetuose. Liberalų sąjūdžio būstinė po kratų buvo uždaryta.

Dingo kaip į vandenį

E.Masiulio telefonas buvo įjungtas, bet parlamentaras juo niekam neatsiliepė, net savo partijos kolegoms. Sutrikę partijos atstovai dieną Seime susirinko į posėdį aptarti situacijos, tačiau išsiskirstė nieko nesužinoję.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Eligijus Masiulis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Eligijus Masiulis

E.Masiulis partijos atstovų susitikime nedalyvavo. Partijos vicepirmininkas Gintaras Steponavičius sakė nežinantis, kur šiuo metu yra partijos pirmininkas.

„Mano žiniomis, dėl vykdomo ikiteisminio tyrimo procedūrų jis kol kas negali komentuoti, bet po pietų turėtų pasirodyti. Neturiu atsakymo į klausimą, kur jis yra. Komentarai bus artimiausiomis valandomis ir mes labai tikimės, kad E.Masiulis galės tai pakomentuoti“, – sakė G.Steponavičius.

E.Gentvilas teigė, kad vienam iš partijos narių pavyko susisiekti su E.Masiulio žmona, todėl jis gali numanyti, kad partijos pirmininkas yra namuose. Tačiau E.Masiulio žmona ketvirtadienį buvo darbe Klaipėdoje. Ji perdavė, kad žurnalistams nieko nekomentuos.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Eligijus Masiulis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Eligijus Masiulis

E.Masiulis: esu sukrėstas

Paaiškėjo, kad E.Masiulis visą dieną su STT pareigūnais buvo savo bute Vilniaus Mindaugo gatvėje. Jo namų kieme budėjo policija. Pareigūnai, mūvėję baltas pirštines, prieš 15 val. kruopščiai iškrėtė jo automobilį „Honda CRV“, prieš 16 val. iš E.Masiulio namų išėjo 6 STT agentai, nešini keliais nepermatomais, bet kažko pilnais maišeliais ir juodu lagaminu.

Po to kieme pasirodęs E.Masiulis žadėjo išsamius paaiškinimus pateikti vakare. Jis sakė: „Esu žmogiškai labai sukrėstas, šiuo metu vyksta procesiniai veiksmai ir, deja, nieko negaliu komentuoti, bet labai tikiuosi, kad pačiu artimiausiu metu tikrai pateiksiu savo oficialią poziciją ir vertinimą“.

VIDEO: Kyšio ėmimu kaltinamas E. Masiulis: „Esu labai sukrėstas“

Klausiamas, ar pripažįsta gavęs kyšį, Liberalų sąjūdžio pirmininkas atsakė: „Ačiū labai.“

E.Masiulis tikino negalintis teikti komentarų, nes vyksta tyrimas, tačiau žadėjo dar ketvirtadienį vakare išplatinti pranešimą su savo pozicija, o penktadienį jis jau tikisi dalyvauti partijos valdybos posėdyje.

Liberalų sąjūdžio pirmininkas sėdo prie savo automobilio, neseniai iškrėsto STT pareigūnų, vairo. Su juo kartu išvyko ir jį lydėjęs advokatas. Kur išvyko politikas, neaišku.

Netrukus po to, kai namus paliko E.Masiulis, iš jo daugiabučio išėjo Liberalų sąjūdžio atstovas spaudai Martynas Čerkauskas. Jis su žiniasklaida nebendravo, teišplatino pranešimą, kad kol kas E.Masiulio komentarų negali pateikti.

Politikas turi teisinę neliečiamybę, todėl nebuvo sulaikytas, jam nepareikšti įtarimai, jis apklaustas kaip specialusis liudytojas. Prokurorai ketina kreiptis į Seimą dėl E.Masiulio teisinės neliečiamybės panaikinimo.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Eligijus Masiulis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Eligijus Masiulis

Liberalai sutrikę

Įprastai liberalai didžiuojasi aktyvumu socialiniuose tinkluose ir nevengia bendrauti su žiniasklaida. Tačiau ketvirtadienį, po STT pranešimo apie pradėtą tyrimą, jie pasirinko tylą. „Facebook“ tinkle apie situaciją kol kas pasisakė retas liberalų lyderis.

Vienas iš pareiškusių savo nuomonę internete – E.Masiulio pavaduotojas Simonas Gentvilas.

„Liberalų sąjūdis prieš 10 metų susikūrė, kaip alternatyva A.Zuoko naujosios Lietuvos politikos tradicijomis. Skaidrios Lietuvos idėja patikėjo tūkstančiai liberalų rinkėjų. Tokie mes ir liksime. Pilnai bendradarbiausime su teisėsaugos institucijomis visais klausimais. Esame skaidrūs ir tai įrodysime. Reputacija yra didžiausia ir nenuperkama vertybė, ypač politikoje. Todėl be galo apmaudu, kai sėkmingoje LRS rinkimų tiesiojoje mumis suabejojama“, – rašė jis.

Scanpix  nuotr./Raimondas Kurlianskis
Scanpix nuotr./Raimondas Kurlianskis

STT teigia, kad šiuo metu ikiteisminiame tyrime turimi duomenys leidžia įtarti, kad galimai „MG Baltic“ koncerno atstovai už politinės partijos veikimą jų naudai perdavė itin stambaus masto kyšį (apie 100 000 eurų) Seimo nariui E.Masiuliui. Kratos atliktos „MG Baltic“ prezidento Dariaus Mockaus ir už koncerno valdomos žiniasklaidos verslą atsakingo viceprezidento Raimondo Kurlianskio kabinetuose. R.Kurlianskis sulaikytas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius