Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 28

Į Užsienio reikalų ministeriją atgabenti Jono Prapuolenio baldai

Užsienio reikalų ministerija (URM) ketvirtadienį pranešė, kad ją jau pasiekė pagal ministerijos rekonstrukcijos projektą numatyti ir ministerijos oficialių susitikimų kambariui parinkti reprezentatyvūs tarpukario lietuvių dizainerio Jono Prapuolenio baldai.
Jono Prapuolenio baldai
Jono Prapuolenio baldai / URM nuotr.

„Vakar per klaidą žiniasklaidą buvo pasiekusi netiksli informacija, kad baldų dar nėra. Dalinamės šiuo metu ministerijoje sandėliuojamų baldų nuotraukomis“, – teigiama ministerijos išplatintame pranešime.

Jame teigiama, kad dėl remonto bei URM vidaus taisyklių šiuo metu ministerija neturi galimybės pakviesti žurnalistų į patalpas, kuriose baldai saugomi.

Tačiau žadama, kad baldai bus pristatyti visuomenei, kai tik bus baigtas remontas.

15min skelbė, kad šiemet gegužę ministerija už 22 900 eurų įsigijo originalų vienetinį tarpukario lietuvių dizainerio Jono Prapuolenio baldų komplektą su originaliu tautiniais motyvais siuvinėtu gobelenu. Į šią sumą, pasak ministerijos, įskaitytas ir komplekto restauravimas.

Kaip rašė 15min, 1980 metais mirusio Jono Prapuolenio baldų komplektą ministerija įsigijo ne iš įmonės, o iš fizinio asmens.

Iš viešai prieinamų šaltinių matyti, kad jis susijęs su Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionimis demokratais (TS-LKD) – su šia partija dalyvavo 2015 metų savivaldos rinkimuose.

URM teigė, kad pagal ministerijos ir restauratoriaus Dainiaus Laniausko susitarimą jis komplektą įsigijo, restauravo ir įstatymų nustatyta tvarka perleido URM.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius