-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 18

Į Užsieniečių registracijos centrą šiemet negrįžo 70 prieglobsčio prašytojų

Šiemet į Užsieniečių registracijos centrą (URC) negrįžo 70 prieglobsčio pasiprašiusių žmonių, BNS informavo Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).
Druskininkų pasienio užkarda
Druskininkų pasienio užkarda / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Šie žmonės iš centro išėjo teisėtai, turėdami leidimą laisvai judėti už centro ribų.

Kaip BNS sakė VSAT atstovas Giedrius Mišutis, asmenys, turintys teisę laisvai judėti po Lietuvos teritoriją, šiuo metu gyvena tik URC.

Užkardose, savivaldybių patalpose ir kitose naujai įrengtose migrantams skirtose vietose gyvenantys užsieniečiai tokios teisės neturi, yra saugomi.

Šią savaitę Lietuvoje taip pat fiksuotas atvejis, kai iš nelegalių migrantų laikinosios apgyvendinimo vietos buvusiuose vaikų globos namuose Kapčiamiestyje savavališkai pasišalino šeši asmenys. Jie po poros dienų buvo sulaikyti.

Iš viso šiemet pasienyje su Baltarusija sulaikyti 2 064 neteisėti migrantai. VSAT atkreipia dėmesį, jog minėti 70 išvykusiųjų nebūtinai yra iš šių žmonių – tai gali būti ir anksčiau prieglobsčio pasiprašiusieji.

Pasak G. Mišučio, šis išvykusių prieglobsčio prašytojų skaičius, palyginti su ankstesniais metais, nėra didelis, dažnai per metus registruojama po kelis šimtus tokių atvejų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius