-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 01 /20:48

Rolandas Paksas pripažino juokavęs: M.Saakašvilio ministru nesiūlė, tik P.Gylį

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas Rolandas Paksas penktadienį ryte premjerui Algirdui Butkevičiui pranešė pateikęs partijos kandidatus į vidaus reikalų ministrus - Seimo narį Povilą Gylį ir Odesos gubernatorių Michailą Saakašvilį. R.Paksas tik vakare pripažino, kad apie M.Saakašvilį pajuokavo.
Rolandas Paksas
Rolandas Paksas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Papildyta 20.45 val. Penktadienį vakare savo „Facebook“ paskyroje R.Paksas pranešė, kad įrašas, jog jis susisiekė su M.Saakašviliu, buvo pokštas. Tačiau oficialiame „Tvarkos ir teisingumo“ tinklalapyje iki šiol tebeskelbiama, kad partijos pirmininkas vidaus reikalų ministru siūlo skirti Odesos gubernatorių ir nerašoma nė sakinio apie tai, kad vidaus reikalų ministru partija teikia P.Gylio kandidatūrą.

Ryte susitikęs su premjeru R.Paksas tikino nutaręs teikti dvi kandidatūras.

„Šiandien aš atėjau su viena kandidatūra, konkrečiai sakant, su dviem. Pirma kandidatūra yra Povilas Gylys, buvęs ministras, o antra – Michailas Saakašvilis, kuris padarė reformą Gruzijoje, visi džiaugiasi, kad išnaikinta korupcija policijoje, valdymo sistemoje. Premjeras sprendžia pilietybės klausimą, su P.Gyliu kalbės šiandien ir, manau, ne vėliau kaip pirmadienį žinosime rezultatus“, – penktadienį ryte Vyriausybėje sakė R.Paksas.

„Scanpix“ nuotr./M.Sakašvilis
„Scanpix“ nuotr./M.Sakašvilis

„Tvarkos ir teisingumo“ pirmininkas tikino, kad P.Gylio kandidatūra premjerui tinka, tik jis nori su juo susitikti. O jei būtų pasirinktas M.Saakašvilis, esą jam galėtų būti išimties tvarka suteikta Lietuvos pilietybė.

Vis dėlto beveik nėra abejonių, kad M.Saakašvilio kandidatūra pristatyta juokais, o tikrasis „tvarkiečių“ kandidatas – P.Gylys.

R.Paksas sakė premjero prašęs naujo ministro skyrimo neužtempti.

Girdamas P.Gylį „tvarkiečių“ lyderis tikino, kad šis politikas yra nusiteikęs dirbti, patyręs ir kompetentingas.

„Kažkada jis mūsų prezidentę Dalią Grybauskaitę priėmė į darbą. Aš tikiuosi, kad D.Grybauskaitė atsakys tuo pačiu“, – sakė R.Paksas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Povilas Gylys
Luko Balandžio / 15min nuotr./Povilas Gylys

Jis tikino, kad P.Gylio kandidatūra buvo aptarta partijos prezidiume ir jai buvo pritarta, o, jei kas nors partijoje mano kitaip, tai greičiausiai tik dėl to, jog patys nori būti ministrai.

Pats P.Gylys šią savaitę 15min sakė nesąs tikras, kad tikrai bus pasiūlytas ministru.

„Tikrai nenorėčiau plėtoti tos temos, nes viskam dar anksti. Manau, kad bus istorija tęsiama viešųjų ryšių labui. Aš iš tų žmonių, kurie vertina ir svarsto visokius variantus. O kiek tai realizuosis, čia jau kitas klausimas. Niekuo nesu užtikrintas. Čia labiau teorinė galimybė“, – antradienį kalbėjo P.Gylys pabrėždamas, kad pats, kaip ir dabartinis ministras Saulius Skvernelis, partijai „Tvarka ir teisingumas“ nepriklauso.

Naują vidaus reikalų ministrą „tvarkiečiai“ siūlo po to, kai dabartinis ministras Saulius Skvernelis pranešė Seimo rinkimuose dalyvausiantis su Lietuvos žaliųjų ir valstiečių sąjunga.

Anksčiau premjeras yra sakęs, kad būtų geriausia, jei „tvarkiečiai“ į ministro postą teiktų ne partijos nario kandidatūrą.

R.Paksas sakė teiksiantis vieno kandidato pavardę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius