Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 25

Į vieną Seimo nario vietą – dešimt kandidatų

Į vieną Seimo nario pretenduoja dešimt kandidatų, ketvirtadienį pranešė Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas. Anot jo, prieš ketverius metus konkurencija buvo didesnė. Tuomet į vieną vietą pretendavo 13,6 kandidato.
Algirdas Sysas
Apklausose pirmaujantiems socialdemokratams teko 1 numeris. / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Z.Vaigausko duomenimis, šiuo metu registruotas 1461 kandidatas į 141 mandatą. Iš jų 31,7 proc. sudaro moterys. Kandidatų amžiaus vidurkis – 49 metai.

Iš viso rinkimų biuletenyje daugiamandatėje apygardoje bus 14 sąrašų. Dvylika partijų savarankiškai dalyvaus rinkimuose, o keturios yra sudariusios dvi koalicijas.

Seimo rinkimuose dalyvaujančių partijų atstovai ketvirtadienį Seime ištraukė numerius, kurie lėmė partijos arba koalicijos vietą balsavimo biuletenyje daugiamandatėje apygardoje.

Seimo rinkimų biuletenyje pirmuoju numeriu bus įrašyta valdančioji Lietuvos socialdemokratų partija, paskutiniu keturioliktuoju – Lietuvos centro partijos ir Lietuvos pensininkų partijos Antikorupcinė Kristupo Krivicko ir Naglio Puteikio koalicija.

Antrasis numeris teko Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams, trečias – Lietuvos laisvės sąjungai (liberalams), ketvirtas – partijos „Jaunoji Lietuva“ ir Tautininkų sąjungos sudarytai S.Buškevičiaus ir tautininkų koalicijai „Prieš korupciją ir skurdą“, penktas – partijai „Tvarka ir teisingumas“.

Šeštu numeriu rinkimų biuletenyje bus įrašyta Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, septintu – Liberalų sąjūdis, aštuntu – Darbo partija, devintu – „Drąsos kelias“, dešimtu – Lietuvos liaudies partija, vienuoliktu – Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga, dvyliktu – Lietuvos žaliųjų partija, tryliktu – „Lietuvos sąrašas“.

Tam, kad patektų į Seimą, partija turi surinkti ne mažiau kaip 5 proc. rinkėjų balsų, koalicijai barjeras yra aukštesnis – 7 procentai.

Galutiniai kandidatų sąrašai bus paskelbti iki rugsėjo 9 dienos, o Seimo rinkimai vyks spalio 9 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius