Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 08 13 /16:26

Į Visagino merės postą grįžo Dalia Štraupaitė, taryba patvirtino ir jos pavaduotoją

Ketvirtadienį Visagino savivaldybės taryba paskyrė vicemerę ir administracijos direktorių. „Vicemere tapo Tamara Gaivoronskaja, „Visaginas – tai mes“ visuomeninio judėjimo atstovė“, – BNS sakė Visagino merė Dalia Štraupaitė.
Visagino rajono merė Dalia Štraupaitė
Visagino rajono merė Dalia Štraupaitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vicemere tapusi T.Gaivoronskaja laikinai ėjo merės pareigas, kol D.Štraupaitė teismo sprendimu buvo nušalinta nuo pareigų.

Lietuvos laisvės sąjungos, „Visagino – tai mes“ bei Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicijos atstovai Visagine sudaro bendrą koaliciją.

„Visaginas – tai mes“ atstovui patikėtas ir administracijos direktoriaus postas – juo paskirtas Sergejus Mickevičius. Jis pareigas eiti pradės nuo rugsėjo 1 dienos. Trakuose vadovaujančiose pareigose dirbantis vyras sako su visa šeima grįšiantis į gimtąjį Visaginą.

Savivaldybės vadovus taryba rinko po to, kai antradienį Panevėžio apygardos teismas į pareigas grąžino D.Štraupaitę, kuri yra įtariamoji korupcijos byloje. Politikė savo kaltę kategoriškai neigia.

D.Štraupaitė nuo pareigų buvo nušalinta balandį dėl Specialiųjų tyrimų tarnybos atliekamo ikiteisminio tyrimo, kuriame Visagino merė įtariama reikalavusi kyšių iš bendrovių, dalyvavusių Visagino savivaldybės organizuotuose statybos ir remonto darbų konkursuose, vadovų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius