Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 09

STT pareigūnas: IAE turto vagys nusitaikė į nedidelę jo dalį

Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT) sulaikius asmenį, įtariamą uždaromos Ignalinos atominės elektrinės (IAE) turto vagyste, pareigūnai teigia, kad nusikaltėliai būtų įsigiję nedidelę jėgainės turto dalį, pranešė LNK „Žinios“.
Ignalinos atominė elektrinė
Ignalinos atominė elektrinė / Jurgitos Lapienytės nuotr.

„Aukcionas dėl turto, dėl kurio pradėjom tyrimą, tas turtas susijęs su tam tikrų technologinių įrengimų išmontavimu ir pardavimu, tai aukcionas vyko praeitų metų vasaros pabaigoje, o pati sutartis buvo pradėta vykdyti šiais metais. Jei vertinti visą vertę sutarties, kiek būtų gavę pardavę visą turtą, mūsų manymu, neteisėto aukciono metu, būtų galima sakyti, kad jie įgijo nedidelę dalį turto“, – LNK sakė Panevėžio STT valdybos vadovas Egidijus Snicorius.

Energetikos ministras Rokas Masiulis sako žinantis apie įtarimus nusikalstama veikla: „Yra įtarimai pareikšti, kad areštuoti žmonės, mes žinome, aš ir atostogų metu apie tai informuotas, bendradarbiaujame, reikia, kad būtų išsiaiškinta teisybė, o detalių pateikti negaliu, kol tyrimas vyksta“.

Pasak pranešimo, STT turi informacijos, kad įtariamieji sugalvojo, kaip neteisėtai pasipelnyti, parduodant milijonus eurų kainuojantį elektrinės turtą. Nusikaltimo sumanytojai esą sumažino turto kainą ir parengė tokias sąlygas aukcionui, kad jį galėtų laimėti vienintelis iš anksto numatytas dalyvis. Be to, STT duomenimis, buvo trukdoma kitiems potencialiems dalyviams dalyvauti aukcione.

„Turtas parduodamas už mažesnę vertę nei būtų parduodamas veikiant realiai konkurencijai, siekiama jį parduoti už didesnę kainą, skirtumą įsidėti į kišenę“, – LNK kalbėjo E.Snicorius.

Įtarimai pareikšti dviem asmenims, vienas jų – verslininkas, susijęs su aukcioną laimėjusia įmone, jį teismas leido suimti 10 dienų, o kitas įtariamasis – atominės elektrinės padalinio vadovas – jis po apklausos paleistas namo, jam pritaikyta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius