Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 11

Ieškome kiaulių: įprasta praktika Karoliniškėse – atnešiau, numečiau ir man nerūpi

Vilniaus Karoliniškių A.J.Povilaičio g. 3 namo gyventojai pasipiktinę: jų namas dailiai renovuotas, tačiau kažkodėl atsiranda tokių žmonių, kurie nesikuklina atnešti ir neleistinoje vietoje palikti šiukšles. Ir ne bet kokias, o lovas bei didžiulius, kažko prigrūstus maišus.
Vilniaus Karoliniškių A.J.Povilaičio g. 3 namo gyventojas užfiksavo šiukšlintoją.
Vilniaus Karoliniškių A.J.Povilaičio g. 3 namo gyventojas užfiksavo šiukšlintoją. / 15min skaitytojo nuotr.

Užfiksavo veiksmo metu

Šiame name jau ne vienerius metus gyvenantis vyras (jo vardas ir pavardė redakcijai žinomi) net užfiksavo tokį veikėją, kuris vidury dienos, nieko nesibaimindamas, tempia didžiausią kažko prikrautą maišą ir palieka ten, kur jam visiškai ne vieta.

15min skaitytojo nuotr./Vilniaus Karoliniškių A.J.Povilaičio g. 3 namo gyventojas užfiksavo šiukšlintoją.
15min skaitytojo nuotr./Vilniaus Karoliniškių A.J.Povilaičio g. 3 namo gyventojas užfiksavo šiukšlintoją.

Ir toks kartas – ne pirmas ir ne vienintelis.

„Jau daug metų Vilniuje, prie A.J.Povilaičio g. 3 namo laiptinės, aplinkinių namų gyventojai neša ir krauna šiukšles. Nors šiek tiek paėjėjus prie gatvės stovi daugybė konteinerių, atsiranda niekadėjų, kurie nesivargina ir palieka įvairias šiukšles, taip pat ir stambiagabarites, tiesiog kitiems gyventojams po langais, – piktinosi gyventojas. – Prieš metus atlikus namo renovaciją gyventojai vylėsi, kad gal žmonės susipras ir nebeterš švaraus ir tvarkingo namo. Tačiau situacija nepasikeitė.“

15min skaitytojo nuotr./Vilniaus Karoliniškių A.J.Povilaičio g. 3 namo gyventojas užfiksavo šiukšlintoją.
15min skaitytojo nuotr./Vilniaus Karoliniškių A.J.Povilaičio g. 3 namo gyventojas užfiksavo šiukšlintoją.

Naujausią šiukšlintoją gyventojai užfiksavo balandžio 8-ąją – jaunas vyras „papuošė“ namo prieigas lovomis, kilimais ir kitomis šiukšlėmis.

„Ankstesnių kenkėjų nuotraukas iškabindavome prie laiptinės, tačiau jos greitai būdavo nuplėšiamos ir didesnio poveikio piktavaliams nepadarydavo. Viliamės, kad paviešintos nuotraukos sugėdins šiukšlintojus ir drauge paskatins susimąstyti tuos, kurie planuoja tai daryti, juolab kad už tokias paliktas „dovanas“ numatoma bauda nuo 145 eurų“, – kalbėjo vilnietis.

Namo gyventojai pagalbos prašė namo administratoriaus, tačiau tvirtina teišgirdę, kad teksią susitvarkyti patiems arba kreiptis į policiją.

Geriausia kreiptis į Viešosios tvarkos skyrių

Šį namą administruoja „Karoliniškių būstas“. Bendrovės atstovas spaudai Paulius Ugianskis 15min teigė, kad namo administratoriai išties neturi jokios teisės ar galimybių gaudyti ir bausti tokius pažeidėjus. Tačiau nuotraukas ar filmuotą medžiagą turintys gyventojai gali kreiptis į savivaldybės Viešosios tvarkos skyrių.

„Vieni neša visokias stambiagabarites atliekas, po remontų ar pan., ir meta prie konteinerių. Kiti – palieka prie pat savo laiptinės. Mes visada informuojame gyventojus, kad nepaliktų stambiagabaričių atliekų prie konteinerių, o vežtų į tam skirtas aikšteles, net adresus nurodome. Dalis žmonių ta informacija pasinaudoja, o kiti kažkodėl vis tiek galvoja, kad jeigu jie savo lovą paliks prie konteinerių, atvažiuos šiukšlių vežėjas ir išveš. Ir išveža kartais, tačiau tokiu atveju gyventojams nereikia stebėtis, kad staiga išauga sąskaita už šiukšlių išvežimą“, – kalbėjo P.Ugianskis.

Naujų namų gyventojai kartais imasi ir gana neįprastų apsisaugojimo nuo panašių „kiaulių“ būdų – prie šiukšlių konteinerių įrengia kameras. Jų užfiksuotus vaizdus realiuoju laiku mato apsaugos ekipažas, tad kartais net spėja sučiupti šiukšlintoją už rankos nusikaltimo vietoje. Jeigu nepavyksta, tuomet filmuota medžiaga jau gali keliauti Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnams, kurie nubaus pažeidėjus.

Užtenka užfiksuoti ir automobilio, kuriuo atvežamos atliekos, numerius – tuomet nustatyti mašinos šeimininką nesunku.

Mes irgi kviečiame jus nelikti abejingus ir sugėdinti šiukšlinančius: nufotografuokite gamtoje ar viešoje vietoje aptiktas šiukšlių krūvas ir atsiųskite jas 15min redakcijai el. paštu ieskome@15min.lt. Nepamirškite pateikti kuo detalesnį vietos aprašymą – galbūt ji ir išduos šiukšlinantį kaltininką?

15min ne tik publikuos jūsų tekstus ir nuotraukas bei taip sugėdins kiaulintojus. Nuotraukas ir prikiaulinimo vietos adresą nusiųsime už švarą ir tvarką tame rajone atsakingai institucijai. O gal patys pasirūpinsite išvalyti jūsų mieste ar rajone prišiukšlintą vietą? Atsiųskite nuotrauką, kaip tvarkote aplinką. Kiaulintojus – gėdinsime, švarintojams – dėkosime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius