-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 09

Ieškome kiaulių: Karmėlavoje aptiktas sąvartynas – seniūnija aptvers šlaitą ir įrengs kamerą

Kauno rajone, Karmėlavos Piliakalnio gatvėje, netikėtai išdygo didžiulis sąvartynas. Apie jį sužinojusi vietos seniūnija nusprendė imtis neatidėliotinų veiksmų: užtvers šlaitą, įrengs vaizdo stebėjimo kamerą.
Karmėlavoje aptiktas šiukšlynas
Karmėlavoje aptiktas šiukšlynas / Skaitytojų nuotr.

Į 15min kreipėsi Gytis, kuris informavo Karmėlavos Piliakalnio g., ties 29-uoju namu, aptikęs didžiulį sąvartyną. Pranešėjas spėja, kad prie to gali būti prisidėję romų tautybės asmenys.

„Vargšė gamta“, – situaciją reziumavo Gytis.

15min susisiekė su Karmėlavos seniūne Violeta Armolaitiene. Pasak jos, seniūnijos atstovai iš karto išskubėjo į nurodytą vietą.

„Sąvartynas atsirado netikėtai. Labiausiai tikėtina, kad šiukšlės buvo atvežtos tamsiu paros metu. Akivaizdu, jog vežta savivarčiu, nes kiekis didelis. Toje vietoje toks šiukšlynas išdygsta pirmą kartą“, – teigė seniūnė.

V.Armolaitienė abejoja, kad tai galėjo padaryti vietos romai, nes jie yra pakankamai tvarkingi, dirba viešuosius darbus.

Ėmusi spręsti problemą, seniūnija pasamdė ekskavatorių ir į minėtą vietą atvežė didelį konteinerį. Balandžio 9 d. prasidės šiukšlių išvežimo darbai. Privažiavimą prie šlaito planuojama aptverti, o Kauno rajono savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius įpareigotas įrengti vaizdo stebėjimo kamerą.

Kviečiame nelikti abejingiems ir kartu sugėdinti šiukšlinančius kiauliukus: fotografuokite viešose vietose ar gamtoje aptiktas šiukšlių krūvas ir siųskite nuotraukas 15min redakcijai el. paštu ieskome@15min.lt.

Nepamirškite pateikti kuo detalesnį vietos aprašymą – galbūt jis ir išduos kaltininką. O gal šiukšlintoją padės atpažinti šiukšlių krūvoje esanti informacija: laiškai, sąskaitos su adresais, nuotraukos ar kita? Nufotografuokite ir atsiųskite 15min, o mes publikuosime jūsų informaciją ir nuotraukas portale bei taip gėdinsime kiaulintojus. Nuotraukas ir pridergtos vietos adresą siųsime už švarą ir tvarką tame rajone atsakingai institucijai.

Jeigu patys pasirūpinsite susitvarkyti aplinką savo mieste ar rajone, atsiųskite nuotraukas, kaip tvarkote aplinką, ir taip pat jas publikuosime.

Kiaulintojus gėdinsime, o švarintojams – dėkosime. Švarinkime aplinką, kurioje patys gyvename.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius