Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 05

Ieškome kiaulių: šiukšlės lyg ir autoserviso, o tvarkytis teks Vilniaus savivaldybei

Vilnietė Renata krūvą šiukšlių užfiksavo sostinėje, šalia Ateities g. 50 numeriu pažymėto pastato. Moteris spėja, kad tai gali būti netoliese įsikūrusio autoserviso išmestos šiukšlės. Tačiau nepagautas – ne vagis. Todėl teritoriją reikės susitvarkyti Vilniaus miesto savivaldybei.
Šiukšlės Ateities g. ties sankryža su J.Juzeliūno g.
Šiukšlės Ateities g. ties sankryža su J.Juzeliūno g. / 15min skaitytojos Renatos nuotr.

„Autoservisas Vilniuje, pastate Ateities gatvėje. Šalia serviso mėtosi automobilių dalys, nors jau ten ne serviso teritorija. Tokį sąvartyną radau Ateities ir J.Juzeliūno gatvių sankirtoje“, – piktinosi Renata.

Vilniaus savivaldybės Miesto tvarkymo poskyrio vedėja Rasa Ražanskienė informavo 15min, kad jau artimiausiu metu šiukšlyno turėtų nelikti.

„Dėkojame kad pranešėte, jūsų atsiųstose nuotraukose matyti savavališkas sąvartynas. Ši vieta yra bendrojoje miesto teritorijoje. Miesto tvarkymo skyrius gavo informaciją apie ją, savavalis sąvartynas bus pašalintas“, – užtikrino R.Ražanskienė.

15min skaitytojos Renatos nuotr./Šiukšlės Ateities g. ties sankryža su J.Juzeliūno g.
15min skaitytojos Renatos nuotr./Šiukšlės Ateities g. ties sankryža su J.Juzeliūno g.

Vilniaus savivaldybė taip pat pranešė apie naujovę sostinėje – savivaldybės įmonė „Vilniaus atliekų sistemos administratorius“ turi „Atliekų policiją“, kuri pradėjo kontroliuoti komunalinių atliekų surinkimo vietas.

„Patikrinimų metu vertinama, ar gyventojai ir įmonės rūšiuoja susidarančias komunalines atliekas, ar atliekos metamos į joms skirtus mišrių komunalinių atliekų, antrinių žaliavų bei pakuočių konteinerius. Taip pat vertinama, ar konteineriai nėra perpildyti, ar išvežant atliekas paliekamos sutvarkytos aikštelės bei tvarkingi konteineriai. Pateikiama pastabų ir atliekų vežėjams – įpareigojama skubiai sutvarkyti atliekų surinkimo vietas. Informacija apie pažeidimus perduodama savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriui, kurie įgalioti taikyti administracines nuobaudas iki 600 eurų“, – teigia miesto savivaldybė.

Pasak įmonės „Vilniaus atliekų sistemos administratorius“ direktoriaus Rimanto Juknevičiaus, pradedama įgyvendinti atliekų tvarkymo kontrolė yra labai svarbi atliekų tvarkymo reformos dalis, kuri padės užtikrinti, kad Vilniuje būtų paisoma Atliekų tvarkymo taisyklių.

15min skaitytojos Renatos nuotr./Šiukšlės Ateities g. ties sankryža su J.Juzeliūno g.
15min skaitytojos Renatos nuotr./Šiukšlės Ateities g. ties sankryža su J.Juzeliūno g.

Kviečiame nelikti abejingiems ir kartu sugėdinti šiukšlinančius kiauliukus: fotografuokite viešose vietose ar gamtoje aptiktas šiukšlių krūvas ir siųskite nuotraukas 15min redakcijai el. paštu ieskome@15min.lt.

Nepamirškite pateikti kuo detalesnį vietos aprašymą – galbūt jis ir išduos kaltininką. O gal šiukšlintoją padės atpažinti šiukšlių krūvoje esanti informacija: laiškai, sąskaitos su adresais, nuotraukos ar kita? Nufotografuokite ir atsiųskite 15min, o mes publikuosime jūsų informaciją ir nuotraukas portale bei taip gėdinsime kiaulintojus. Nuotraukas ir pridergtos vietos adresą siųsime už švarą ir tvarką tame rajone atsakingai institucijai.

Jeigu patys pasirūpinsite susitvarkyti aplinką savo mieste ar rajone, atsiųskite nuotraukas, kaip tvarkote aplinką, ir taip pat jas publikuosime.

Kiaulintojus gėdinsime, o švarintojams – dėkosime. Švarinkime aplinką, kurioje patys gyvename.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius