Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 13

Ieškome kiaulių: šiukšlintojai Vilniaus pakrašty sugebėjo suversti toną atliekų

Vilniaus pakraštyje, netoli Eišiškių plento esančių P.Joniko ir Dieveniškių gatvių sankryžoje kažkas suveža ir palieka krūvas šiukšlių. Vietos gyventojai net bandė gaudyti šiukšlintojus, tačiau nesėkmingai, kaip spėja, kažkas tuos maišus čia veža vėlai vakare. Teritoriją sutvarkė Vilniaus miesto savivaldybė.
Šiukšlės ties P.Joniko ir Dieveniškių g. sankryža
Šiukšlės ties P.Joniko ir Dieveniškių g. sankryža / 15min skaitytojo nuotr.

Vilnietis, kuris atsiuntė nuotraukas, padarytas ties P.Joniko ir Dieveniškių g. sankryža, piktinasi: šalia jo namų kvartalo kažkas išmeta šiukšles. „Mums pagauti nepasiseka, turbūt atveža vėlai vakare“, – guodėsi jis.

Informavus apie šią vietą Vilniaus miesto savivaldybę, bent laikinai problema išspręsta. „Pirmadienį iš P.Joniko ir Dieveniškių gatvių sankryžos buvo išvežta 5 kub.m, t.y. apie toną, įvairių atliekų, 15 automobilių padangų“, – 15min sakė Vilniaus savivaldybės Miesto tvarkymo ir aplinkos apsaugos skyriaus vedėjas Gintautas Runovičius.

Jo teigimu, reikia padėkoti vilniečiams už pilietiškumą: „Nuolat stengiamės, kad miesto viešosios erdvės būtų tvarkingos ir taptų puikia traukos vieta gamtos išsiilgusiems vilniečiams. Nors žmonės kasmet tampa sąmoningesni ir draugiškesni gamtai, tačiau pasitaiko ir tokių, kurie lauke palieka nereikalingus daiktus bei įvairias atliekas.“

Vilniečiai raginami pastebėję šiukšlintojus nepravažiuoti pro šalį, o užfiksuoti daromą nusižengimą ir pranešti Viešosios tvarkos skyriui tel.: (8-5) 219 7948 arba el. paštu: viesoji.tvarka@vilnius.lt

15min skaitytojo nuotr./Šiukšlės ties P.Joniko ir Dieveniškių g. sankryža
15min skaitytojo nuotr./Šiukšlės ties P.Joniko ir Dieveniškių g. sankryža

Arba – informuoti 15min, kartu sugėdinsime šiukšlinančius kiauliukus: fotografuokite viešose vietose ar gamtoje aptiktas šiukšlių krūvas ir siųskite nuotraukas 15min redakcijai el. paštu ieskome@15min.lt.

Nepamirškite pateikti kuo detalesnį vietos aprašymą – galbūt jis ir išduos kaltininką. O gal šiukšlintoją padės atpažinti šiukšlių krūvoje esanti informacija: laiškai, sąskaitos su adresais, nuotraukos ar kita? Nufotografuokite ir atsiųskite 15min, o mes publikuosime jūsų informaciją ir nuotraukas portale bei taip gėdinsime kiaulintojus. Nuotraukas ir pridergtos vietos adresą siųsime už švarą ir tvarką tame rajone atsakingai institucijai.

Jeigu patys pasirūpinsite susitvarkyti aplinką savo mieste ar rajone, atsiųskite nuotraukas, kaip tvarkote aplinką, ir taip pat jas publikuosime.

Kiaulintojus gėdinsime, o švarintojams – dėkosime. Švarinkime aplinką, kurioje patys gyvename.

15min skaitytojo nuotr./Šiukšlės ties P.Joniko ir Dieveniškių g. sankryža
15min skaitytojo nuotr./Šiukšlės ties P.Joniko ir Dieveniškių g. sankryža

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius