Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 12 11

Igorį Molotkovą gaudę pareigūnai raginami atsisakyti papildomo užmokesčio

Nuo kolegų pareigūnų pasprukusį ir „Kalašnikov“ automatą pasičiupusį Igorį Molotkovą gaudę policijos policininkai raginami atsisakyti užmokesčio, pranešė TV3 žinios.
Naujininkuose sulaikytas Igoris Molotkovas
Naujininkuose sulaikytas Igoris Molotkovas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Pasak policijos, 1991 metais gimęs I.Molotkovas su automatu pabėgo iš policijos automobilio prie komisariato Vilniuje, Laisvės prospekte. „Kalašnikov“ automatas buvo su viena apkaba – 30-čia – šovinių. Vaikinas buvo sulaikytas po beveik 5 val. trukusios paieškos operacijos. Ginklas taip pat surastas.

Lapkričio 19 dieną pasprukęs I.Molotkovas ant kojų pakėlė 3 tūkstančius pareigūnų. Daugelis jų gaudynių metu dirbo viršvalandžius, tačiau yra raginami atsisakyti 1,5 karto didesnio užmokesčio bei 2 kartus didesnio atlyginimo už naktinio budėjimo valandas.

Policijos generalinis komisaras tokią kai kurių pareigūnų iniciatyvą vertina teigiamai. „Sveikintina, kad pareigūnai pasiryžę prisiimti kaltę už kolegų klaidą ir atsisakyti papildomos atlygio dalies“, – teigė Linas Pernavas.

Tokią dalies pareigūnų idėją sveikina ir vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis, kuris po šio skandalo buvo pasirengęs trauktis iš savo posto, tačiau galiausiai nutarė likti po pokalbio su premjeru Algirdu Butkevičiumi.

„Jei pareigūnai išties palaiko tokį siūlymą, tai turėtų būti įgyvendintina“, – apie papildomo atlygio už dalyvavimą operacijoje atsisakymą kalbėjo ministras.

Tiesa, tokia dalies pareigūnų iniciatyva patinka ne visiems. Nėra viešai skelbiama ir suma, kurios pareikalavo I.Molotkovo gaudymo operacija. Policijos departamentas nepateikė konkrečių duomenų.

Nacionalinio pareigūnų profesinio susivienijimo sąjungos atstovė Roma Katinienė TV3 žinioms pabrėžė, kad tokios galimybės – privalomai nemokėti už viršvalandžius ir neskirti atlygio už nutrauktą laisvalaikį nėra.

„Pareigūnas, dalyvavęs operacijoje po darbo laiko ar pašauktas laisvalaikio metu turi teisę gauti kompensaciją“, – tvirtino R.Katinienė.

VIDEO: Liudytojai pasakoja apie kalašnikovą pagrobusio nusikaltėlio sulaikymo operaciją

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius