Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti
2023 05 09

Ilgametės Kauno policijos pareigūnės pėdomis pasekė ir jos dukra

Jau daugiau nei tris dešimtis policijoje skaičiuojanti Rūta Urbonavičienė džiaugiasi ir itin didžiuojasi savo vyriausia dukra Gabriele, kuri nusprendė sekti jos pėdomis. Dirbančios skirtinguose Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) padaliniuose, pareigūnės ir laisvalaikiu neišvengia darbo temų aptarimo, motyvuoja viena kitą.
Kauno policijos pareigūnės – Rūta Urbonavičienė ir jos dukra Gabrielė
Kauno policijos pareigūnės – Rūta Urbonavičienė ir jos dukra Gabrielė / Kauno apskrities policijos nuotr.

Kauno apskrities VPK Viešosios tvarkos valdybos Licencijavimo skyriuje vyriausiąja specialiste dirbanti R.Urbonavičienė prisimena, jog pasirinkti profesiją nebuvo lengva.

„Baigus mokyklą kilo dvejonių ir svarstymų. Pamenu, rinkausi, ką studijuoti, ir tėtis paklausė: o gal teisę? Taip ir atsidūriau, kur esu dabar“, – pasakojo pašnekovė.

Visiškai priešingai nutiko jos vyriausiajai dukrai Gabrielei.

Kauno apskrities policijos nuotr./Kauno policijos pareigūnės – Rūta Urbonavičienė ir jos dukra Gabrielė
Kauno apskrities policijos nuotr./Kauno policijos pareigūnės – Rūta Urbonavičienė ir jos dukra Gabrielė

„Kai vaikystėje paklausdavo, kuo noriu būti užaugusi, net nedvejodama atsakydavau, jog noriu būti, kaip mama“, – teigia jau pusantrų metų Kauno apskrities VPK dirbanti G.Urbonavičiūtė.

Tiesa, vaikystės planus teko šiek tiek pakoreguoti.

„Baigusi teisės magistro studijas Vytauto Didžiojo universitete, buvo pasirinkimas metus laiko mokytis policijoje įvadiniuose kursuose. Trijų mėnesių įvadinių kursų tais metais neorganizavo. Štai tada ir pasirinkau trijų mėnesių kursus Valstybės sienos apsaugos tarnyboje, kuriuos baigus teko dirbti Medininkų poste. Po nepilnų metų perėjau į lygiagrečias pareigas Kauno apskrities VPK Kelių policijos skyriuje. Išdirbusi tris mėnesius, tarnybą tęsiu Kauno miesto Dainavos policijos komisariate Veiklos skyriuje vyresniąja tyrėja“, – apie profesinę kelionę pasakojo G.Urbonavičiūtė.

Skirtinguose padaliniuose, bet tame pačiame pastate dirbančios pareigūnės ne tik prasilenkia koridoriuje, bet retkarčiais drauge pusryčiauja ar pietauja.

„Didžiuojuosi dukra, nes matau, jog pasirinktame profesiniame kelyje sekasi, ji gerai jaučiasi. Žinoma, susitikusios ir darbe, ir namuose neišvengiame pokalbių apie darbą. Pasidaliname, pasitariame ir motyvuojame viena kitą“, – patikino moteris.

G.Urbonavičiūtė pridūrė, jog labai svarbu darbe susikaupusių emocijų neišlieti asmeniniame gyvenime.

Mama ir dukra vertina artimą ir stiprų ryšį. Mėgsta laisvalaikį praleisti kartu, atsigerti kavos, pasivaikščioti ar apsipirkti.

„Mama man didžiausias autoritetas visose gyvenimo pasirinkimuose“, – baigdama pokalbį teigė G.Urbonavičiūtė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius